Page 10 - Vinkovački list - 4. listopada 2019.
P. 10
PETAK 4.10.2019.

Udomi me! Uradi sam...

Mješanac, muški Garlanda od
14 godina sušenih naranča

Mješanac, muški, Potrebni materijali
8 godina Naranče
• Pamučno uže ili konop
• Lim za pečenje i masni papir
• Čačkalica ili nož (nešto što će nakon toga
probiti rupu u agrumu, tako da možete
provući konopac kroz njega.)
To je to, stvarno!

Kako napraviti sušen narandžasti vijenac
1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
2. Nasjeckajte svoje citruse.
3. Položite ih na lim za pečenje obložen masnim
papirom.
4. Pecite kriške citrusa 3-4 sata, okrečući ih na
povremeno.
5. Kriške naranče potamneće dok ih sušite, ali
razvit će ovu bogatu, živu narančastu boju koja je
zapanjujuća!
6. Da biste napravili vijenac, nožem ili čačkalicom
probušite po rupice u svaku krišku. Provucite uže
ili konopce kroz njih. Također možete koristiti iglu
i konac za izradu vijenca.
To je doslovno sve. Ponovite po potrebi.

Recept: Hamburške štangice

Mješanac, ženski,
2 godine

Mješanac, ženski, Sastojci za tijesto: Sastojci za nadjev:
6 mjeseci
15 dag maslaca ili margarina, 4 bjelanjka,
www.tip-tip.hr 20 dag glatkog brašna, 20 dag šećera,
+385 32 306 901 1/2 praška za pecivo, 2 rebra naribane čokolade,
7 dag šećera, 10 dag mljevenih oraha,
4 žumanjka, sok od 1/2 limuna,
limunova korica i 1 žlica ruma i
pekmez od kajsija 1 vanili šećer

Izrada tijesta:

Uliti 15 dag margarina u 20 dag glatkog brašna. Dodati 7 dag šećera, 1/2 praška za pecivo, naribanu limunovu koricu i 4 žumanjka.
Zamijesiti tijesto i razvaljati na veličinu tepsije. Tepsiju namastiti i posuti brašno. Staviti tijesto u tepsiju, namazati pekmezom i na
to istresti nadjev.

Izrada nadjeva:

Od 4 bjelanjka istući čvrsti snijeg, dodati 20 dag šećera te dalje miješati. U tu smjesu umiješati 2 rebra naribane čokolade, sok od
1/2 limuna, 1 žlicu ruma, 1 vanili šećer i 10 dag mljevenih oraha. Nadjev istresti na tijesto namazano pekmezom, te razmazati po
tijestu. Sve zajedno peći u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20-25 minuta, do zlatno žute boje.

Mira Takšić: Mirini vinkovački kolači
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15