Page 10 - Vinkovački list - 25. listopada 2019.
P. 10
PETAK 25 .10.2019.

Udomi me! Uradi sam...

Mješanac, muški Jednostavan piling od
1 godina vanilije i smeđeg šećera

Mješanac, muški, Piling od šećera divan je proizvod za njegu kože, pogotovo u
1 godina hladnijim danima kada je zrak suh i koža gubi svoju prirodnu
vlažnost.
Raznolike varijante kupovnih pilinga za tijela su lijepa, ali mogu biti
skupa i imaju upitne sastojke. Lako je napraviti svoj vlastiti piling za
manje od 10 minuta s nekoliko jednostavnih prirodnih sastojaka koje
već možete imati u svojoj kuhinji.
Ovaj piling s vanilijom i smeđim šećerom miriše božanstveno i lijepo
omekšava i vlaži vašu kožu.
Sastojci za smeđi piling od šećera
1 šalica smeđeg šećera
1/2 šalice ulja (bademovo, maslinovo ili kokosovo najbolje djeluju)
1/2 žličice ulja vitamina E
1 žličica pravog ekstrakta vanilije
Kako napraviti
1. Stavite sve sastojke u zdjelu i zajedno promiješajte. Možete dodati
više ili manje ulja po želji.
2. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi. Budući da ovaj recept ne
sadrži konzervanse, najbolje je da se koristi u roku od mjesec ili dva.
Kako koristiti piling s vanilijom i smeđim šećerom
Žlicom zagrabite malu količinu pilinga od vanilije smeđeg šećera i
stavite u ruke.
Protrljajte na cijele ruke ili noge - ili gdje god želite malo mekoće.
Ostavite da sjedi na vašoj koži 3-4 minute. Uživajte u ovom vremenu
za odmor i opuštanje.
Dobro isperite, a zatim osušite mekim ručnikom.
Ovaj piling savršen je i kao poklon! Stavite ga u lijepu teglu ili
spremnik i imat ćete spreman ručno izrađeni poklon.

Recept: Alva štangice

Mješanac u tipu Ši-cu,
ženski, 3 godine

Mešanac, muški, Podloga za nadjev:
2 godine
2 lista oblatne
www.tip-tip.hr
+385 32 306 901 Sastojci za nadjev:

4 bjelanjka,
24 dag šećera,
1 dl meda i
20 dag sjeckanih oraha

Izrada nadjeva:

Od 4 bjelanjka istući čvrsti snijeg, dodati 25 dag šećera, te dalje miješati mikserom na pari. Kad je masa čvrsta dodati u nju 1 dl
meda i dalje miješati na pari dok smjesa ne bude opet čvrsta i tvrda. Skinuti s pare i umiješati 20 dag sjeckanih oraha.

Završna obrada:

Smjesu istresti na jednu oblatnu i razmazati. Drugu oblatnu lagano staviti odozgor i ostaviti jedan dan neka odstoji. Rezati nožem
umočenim u vrelu vodu. Nikako ne pritiskivati, nego lagano prerezati gornju oblatnu, pa ponovno umočiti nož u vrelu vodu, te po
istoj crti gornje oblatne provući nož kroz kremu i donju oblatnu, kako ne bi istisnuli kremu.

Mira Takšić: Mirini vinkovački kolači
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15