Page 8 - Vinkovački list - 7. velljače 2020.
P. 8
INKOVCI PETAK 7.2.2020.
Mlad sam i imam još
puno toga za naučiti
Voli eksperimentirati i isprobavati razne kombinacije, a
receptura se pridržava samo kada radi tradicionalna jela
Prije nešto manje od dvije koje je ponajviše zaslužan mladi pavanih noći. Puno znoja, krvi Od krem juhe od brokule do ramsteka u
godine maturirao je u Srednjoj Divković. i suza, ali naravno i pomoći i
strukovnoj školi u Vinkovci- podrške kolega i prijatelja“, dodao umaku od Coca Cole i pirea od mrkve
ma, a danas je šef kuhinje u „Ljubav prema hrani i samoj je.
Restoranu Levante u Velom kuhinji traje još od malih nogu, Krajem siječnja, mladi krem juhe od brokule, toplog
Lošinju. 19-godišnji Ivan uvijek sam volio jesti i motati se Koliko je ovaj mladić ambi- kuhar Ivan Divković održao predjela, odnosno krem rižota
Divković pravi je dokaz da se po kuhinji dok je mama kuhala. ciozan i vrijedan potvrdio nam je kreativnu kulinarsku sa želeom od soka od rajčice
vrijedan rad i trud itekako Od tu je sve krenulo i smatram da je rekavši kako smatra da nije radionicu u svojoj bivšoj školi, i svježim sirom, glavnog jela,
isplate, a svoju ljubav prema svaki šef kuhinje ima jednu zajed- na vrhuncu svoje karijere, mlad Srednjoj strukovnoj školi a to je bio ramstek u umaku
kuhanju vrlo rado prenosi i na ničku stvar, a to je majka koja je kuhar i ima još puno toga za Vinkovci i to za učenike 1.e, od Coca Cole uz prilog pirea
druge. dobro kuha“, rekao nam je Ivan naučiti. 2.e i 3.d razreda. Na radionici od mrkve i radiča te deserta
dodavši da voli spremati sva jela. su vrijedno pripremali svečani čokoladnog browniesa s mari-
Josipa Haluška Kako kaže, svaka namirnica je „Trenutno ne težim za radom meni koji se sastojao od niranim jagodama.
josipa.haluska@novosti.hr interesantna i zanimljiva na svoj u nekakvim elitnim objektima
način, a samim time predstavlja i niti za radom za vrtoglavo visoke
Vinkovčanin Ivan Divković određenu vrstu izazova. plaće. Svu svoju pozornost sam
danas živi i radi na otoku Lošinju trenutno usmjerio ka skupljanju i
gdje je prvi put otišao 2017. godine Većinu svog dosadašnjeg upijanju što više znanja“, rekao je
kako bi odradio ljetnu praksu u znanja i iskustva stekao je radeći u Ivan Divković.
tvrtki Jadranka turizam. Nakon ukupno 12 kuhinja koje pripadaju
završetka školovanja zaposlio se tvrtki Jadranka turizam, a nakon Svaki radni dan u kuhinji
u spomenutoj tvrtki pod kojom nepune dvije godine rada u toj jednog ovakvog restorana je
djeluje 6 hotela i 11 restorana tvrtki uspio je doći do pozicije poseban. U 9 sati ujutro Ivan
te vile i apartmani smješteni na šefa kuhinje. Točnije, na tu je dolazi u prostorije restorana, prvo
najatraktivnijim lokacijama otoka poziciju došao 15. lipnja prošle se fokusira na rješavanje papirolo-
Lošinja. Među njima je i Restoran godine. Ogroman je to uspjeh za gije, a zatim sa svojim timom ulazi
Levante koji svakodnevno svojim jednog 19-godišnjaka, do kojega, u kuhinju gdje zajedno počinju
posjetiteljima nudi vrhunsku napominje, nije bilo nimalo lako raditi. Kada završi radno vrijeme
hranu i ukusne delicije, a za doći. restorana, cijeli tim čisti kuhinju
i dogovara se oko svega za sljedeći
„Iza toga stoji preko 5 tisuća dan. Kako kaže, smatra da cjelo-
radnih sati i jako puno nepros- kupni tim treba biti upućen i oba-
Mlad sam i imam još
puno toga za naučiti
Voli eksperimentirati i isprobavati razne kombinacije, a
receptura se pridržava samo kada radi tradicionalna jela
Prije nešto manje od dvije koje je ponajviše zaslužan mladi pavanih noći. Puno znoja, krvi Od krem juhe od brokule do ramsteka u
godine maturirao je u Srednjoj Divković. i suza, ali naravno i pomoći i
strukovnoj školi u Vinkovci- podrške kolega i prijatelja“, dodao umaku od Coca Cole i pirea od mrkve
ma, a danas je šef kuhinje u „Ljubav prema hrani i samoj je.
Restoranu Levante u Velom kuhinji traje još od malih nogu, Krajem siječnja, mladi krem juhe od brokule, toplog
Lošinju. 19-godišnji Ivan uvijek sam volio jesti i motati se Koliko je ovaj mladić ambi- kuhar Ivan Divković održao predjela, odnosno krem rižota
Divković pravi je dokaz da se po kuhinji dok je mama kuhala. ciozan i vrijedan potvrdio nam je kreativnu kulinarsku sa želeom od soka od rajčice
vrijedan rad i trud itekako Od tu je sve krenulo i smatram da je rekavši kako smatra da nije radionicu u svojoj bivšoj školi, i svježim sirom, glavnog jela,
isplate, a svoju ljubav prema svaki šef kuhinje ima jednu zajed- na vrhuncu svoje karijere, mlad Srednjoj strukovnoj školi a to je bio ramstek u umaku
kuhanju vrlo rado prenosi i na ničku stvar, a to je majka koja je kuhar i ima još puno toga za Vinkovci i to za učenike 1.e, od Coca Cole uz prilog pirea
druge. dobro kuha“, rekao nam je Ivan naučiti. 2.e i 3.d razreda. Na radionici od mrkve i radiča te deserta
dodavši da voli spremati sva jela. su vrijedno pripremali svečani čokoladnog browniesa s mari-
Josipa Haluška Kako kaže, svaka namirnica je „Trenutno ne težim za radom meni koji se sastojao od niranim jagodama.
josipa.haluska@novosti.hr interesantna i zanimljiva na svoj u nekakvim elitnim objektima
način, a samim time predstavlja i niti za radom za vrtoglavo visoke
Vinkovčanin Ivan Divković određenu vrstu izazova. plaće. Svu svoju pozornost sam
danas živi i radi na otoku Lošinju trenutno usmjerio ka skupljanju i
gdje je prvi put otišao 2017. godine Većinu svog dosadašnjeg upijanju što više znanja“, rekao je
kako bi odradio ljetnu praksu u znanja i iskustva stekao je radeći u Ivan Divković.
tvrtki Jadranka turizam. Nakon ukupno 12 kuhinja koje pripadaju
završetka školovanja zaposlio se tvrtki Jadranka turizam, a nakon Svaki radni dan u kuhinji
u spomenutoj tvrtki pod kojom nepune dvije godine rada u toj jednog ovakvog restorana je
djeluje 6 hotela i 11 restorana tvrtki uspio je doći do pozicije poseban. U 9 sati ujutro Ivan
te vile i apartmani smješteni na šefa kuhinje. Točnije, na tu je dolazi u prostorije restorana, prvo
najatraktivnijim lokacijama otoka poziciju došao 15. lipnja prošle se fokusira na rješavanje papirolo-
Lošinja. Među njima je i Restoran godine. Ogroman je to uspjeh za gije, a zatim sa svojim timom ulazi
Levante koji svakodnevno svojim jednog 19-godišnjaka, do kojega, u kuhinju gdje zajedno počinju
posjetiteljima nudi vrhunsku napominje, nije bilo nimalo lako raditi. Kada završi radno vrijeme
hranu i ukusne delicije, a za doći. restorana, cijeli tim čisti kuhinju
i dogovara se oko svega za sljedeći
„Iza toga stoji preko 5 tisuća dan. Kako kaže, smatra da cjelo-
radnih sati i jako puno nepros- kupni tim treba biti upućen i oba-