Page 10 - Vinkovački list - 16. listopada 2020.
P. 10
PETAK 16.10.2020.
Udomi me! GEOMETRIJSKI PODMETAČI
Mješanac, muški, Potrebno:
1,5 godina plutani podmetači
traka
akrilna boja
kistovi
Postupak:
Zalijepite područje koje želite bojiti
trakom kako biste ga odvojili od
ostatka. Pruge, cik-cak, kockice -
Možete poprilično slikati sve što
želite. Samo obojite to područje i
odmah nakon toga uklonite traku.
Ako želite bojiti boju odmah pored
druge boje, pričekajte dok se ne osuši
i zalijepite je trakom.
Mješanac, muški,
1 godina
Recept: knedle sa šljivama
Mješanac, muški,
5 mjeseci
Mješanac, ženski, Sastojci
2 godine 500 g skuhanog krumpira
200 g oštrog brašna
www.tip-tip.hr 50 g maslaca za tijesto
+385 32 306 901 1 jaje
sol
šljive
krušne mrvice
šećer
50 g maslaca za krušne mrvice
Priprema
Krumpir skuhamo u kori, ogulimo i propasiramo. Dodamo 0,05 kg maslaca. Kad se malo ohladi, dodamo
brašno i jaje, malo soli i zamijesimo tijesto. Tijesto je dosta mekano pa ga ne valjam već napravim jednake
kuglice tijesta (0,08 kg svaka) koje zatim u ruci raširim, umetnem šljivu i oblikujem okruglicu, “knedlu”.
Knedle kuham u slanoj kipućoj vodi cca 15 minuta. U tavi rastopimo maslac i dodam krušne mrvice, po želji
se može dodati i šećer. Kuhane knedle uvaljati u krušne mrvice prije posluživanja.
Udomi me! GEOMETRIJSKI PODMETAČI
Mješanac, muški, Potrebno:
1,5 godina plutani podmetači
traka
akrilna boja
kistovi
Postupak:
Zalijepite područje koje želite bojiti
trakom kako biste ga odvojili od
ostatka. Pruge, cik-cak, kockice -
Možete poprilično slikati sve što
želite. Samo obojite to područje i
odmah nakon toga uklonite traku.
Ako želite bojiti boju odmah pored
druge boje, pričekajte dok se ne osuši
i zalijepite je trakom.
Mješanac, muški,
1 godina
Recept: knedle sa šljivama
Mješanac, muški,
5 mjeseci
Mješanac, ženski, Sastojci
2 godine 500 g skuhanog krumpira
200 g oštrog brašna
www.tip-tip.hr 50 g maslaca za tijesto
+385 32 306 901 1 jaje
sol
šljive
krušne mrvice
šećer
50 g maslaca za krušne mrvice
Priprema
Krumpir skuhamo u kori, ogulimo i propasiramo. Dodamo 0,05 kg maslaca. Kad se malo ohladi, dodamo
brašno i jaje, malo soli i zamijesimo tijesto. Tijesto je dosta mekano pa ga ne valjam već napravim jednake
kuglice tijesta (0,08 kg svaka) koje zatim u ruci raširim, umetnem šljivu i oblikujem okruglicu, “knedlu”.
Knedle kuham u slanoj kipućoj vodi cca 15 minuta. U tavi rastopimo maslac i dodam krušne mrvice, po želji
se može dodati i šećer. Kuhane knedle uvaljati u krušne mrvice prije posluživanja.