Page 8 - Vinkovački list - 30. listopada 2020.
P. 8
INKOVCI PETAK 30.10.2020.

Svaki
zamrznuti
desert tvrtke
7stars je
pakovina
koja prolazi
sve potrebne
mikrobiološ-
ke i laborato-
rijske analize
te ima pripa-
dajuću dekla-
raciju s ista-
knutim nutri-
tivnim vrijed-
nostima

Mali smrznuti
zalogaji kojima
je teško odoljeti

U pogonu je trenutno zaposleno ukupno šest žena, dok su svaka desertna čašica je punjena koje ne idu u smrznuti režim.
trojica muškaraca preuzela uloge dostavljača i prodavača i dekorirana ručno kako bi svaka Trenutno rade testiranja za
bila posebna na svoj način. Osim zimsku ponudu čašica, odnosno
Originalnom recepturom i kojima je vidjela priliku za vlastiti u prodaju“, prisjeća se Marija čašica, u ponudi imaju i opcije zimske okuse. Ona traju dva do tri
sastojcima vrhunske kvalitete posao. I to je napravila. Sa željom svojih nimalo laganih početaka tortica, odnosno 12 vrsta komada mjeseca, a kako sada stvari stoje,
do deserta jedinstvenog okusa za ozbiljnom proizvodnjom, te ističe kako je sve išlo lagano torte od 120 grama, čak sedam planiraju izbaciti okuse jabuke,
i izgleda. U potpunosti sprav- Marija je dvije godine maštala o i postepeno. Svoje proizvode vrsta cheesecake torti koje dolaze oraha i cimeta te maka i višnje.
ljene ručno, smrznute desertne tome kako će to izvesti, a onda se najprije su ponudili Vinkovcima i u malim i velikim porcijama, a od
delicije pravi su ponos vin- s prijateljicom prijavila za potporu Slavoniji, no nije dugo trebalo da nedavno rade i torte po narudžbi „Korona nas je malo zakočila,
kovačke tvrtke 7stars koja za samozapošljavanje. Upravo ta ostatak Hrvatske poludi za ovim pa smo zatvorili pogon na dva
uspješno spaja najnoviju teh- potpora označila je početak jedne smrznutim delicijama. Istra se ovo
nologiju, tradiciju domaće pro- predivne priče naziva 7stars – ljeto pokazala kao pun pogodak Dvostrukim brzim „šokiranjem“ do
izvodnje te provjerenih okusa branda koji je od kraja 2018. godine prema kojoj su, unatoč lošijoj jedinstvenih okusa i neosporne kvalitete
sa svih strana svijeta. do danas razvio mnoštvo različi- sezoni, izvozili čak dvije palete
tih desertnih delicija, uz najkva- deserata tjedno. Ne zaostaje puno Proizvodnja deserta počinje pečenjem biskvita koji se nakon
Josipa Haluška litetnije sastojke prožete rukama ni Dalmacija, a veliku želju za obo- hlađenja reže kalupima i priprema za daljnji proces. Biskvit se
josipa.haluska@novosti.hr iskusnih majstora. gaćivanjem svoje ponude ovim preljeva slojem kreme i ide na prvo „šokiranje“, odnosno zamr-
vinkovačkim proizvodom imaju i zavanje na -30 stupnjeva. Nakon toga slijedi drugi sloj kreme
Zbog prirode muževog posla, „Prvih šest mjeseci 2019. smo Zagrepčani. i glazura, pa ponovno zamrzavanje. „Šokiranjem“ se čuva
Vinkovčanka Marija Čulo nerijetko samo testirali. Prvi put smo se kvaliteta deserta koji, kada se jednom odmrzne, bude kao da
je s njim posjećivala razne među- susreli s time i najprije smo htjeli Smrznute desertne delicije širok je tek napravljen, a svaki dio deserta se posebno „šokira“. Za
narodne sajmove koji svake godine sve dobro i temeljito ispitati. su pojam, a ono što 7stars izdvaja iz jednu turu kolača potrebno je oko sat vremena – od pripreme
donose novitete u poslovnom Bacali smo sve što nije bilo po mase su desertne čašice. Trenutno do hladnjače.
svijetu. Ono što joj je posebno našim željama i ukusima, dok imaju sedam okusa, a kombinacija
odvratilo pažnju na jednom od nismo dobili proizvod koji nam se je puno – od voćno-sočnih, preko
sajmova bile su desertne čašice u svidio. Tada smo napravili sedam kremasto slatkih, do tropsko-eg-
vrsta čašica s kojima smo krenuli zotičnih. U procesu pravljenja
   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13