MIXED UP MARY, 2018. / Photo: Universal Music

Prvo su predstavili novu, muško-žensku verziju videospota za pjesmu “Ljetna”, zatim i novi singl te video “Umolomni” kao i ostvarenje suradnje s diskografskom kućom Universal Music Hrvatska, a tada je postalo i jasno kako uskoro slijedi i još glazbenih noviteta!

Mixed Up Mary sada publici predstavljaju i najavljivano debitantsko studijsko izdanje! 

Nesputanost i kreativnost su pomno odabrane riječi koje ponajbolje opisuju Mixed Up Mary, noir-pop peteročlanu skupinu čiju osnovicu čine muzičari i supružnici Ana i Konrad Lovrenčić. Svoje zajedničko glazbeno stvaralaštvo vrlo su brzo predstavili svojim prijateljima i kolegama, te su u najbližoj Konradovoj okolini – među članovima skupine Elemental, pronašli nekolicinu muzičara koji su povjerovali u tu priču i pristali biti dio nje; pridružuju im se klavijaturist Davor Zanoški i gitarist Erol Zejnilović, a nakon nekog vremena i bubnjar Silvio Bočić (Mangroove, Darko Rundek).

“Pitaju me ponekad kako sam se usudila nazvati album po nepostojećoj riječi. U šali odgovaram da ja kao lektorica odlučujem koja je riječ prihvatljiva, a koja nije.  Nije neobično što sam smislila tu kovanicu. U mojoj su se obitelji stalno kovale nove riječi, to je naš način razmišljanja, nekakva zafrkancija koja teži jednom riječju što preciznije opisati pojam ili stanje. Riječima pristupam s poštovanjem. Volim lijepe riječi. Volim jake riječi. Ja sam zaljubljena u riječi. Mogla bih riječima pisati pjesme. Riječi svijet čine lijepim, čak i ružne riječi. Ja ih stalno prevrćem. Otud “umolomni”. To su oni na rubu pameti” otkriva Ana inspiraciju za naslov albuma i najavnog singla.

MIXED UP MARY, 2018. / Photo: Ljiljana Vukmanović

Na albumu gostuju i brojni drugi glazbenici; trubač Igor Pavlica, čelist Stanislav Kovačić i gitarist Jimmy Matešić. Ono što je svakako interesantno je činjenica kako su Ana i Konrad u snimanje albuma uključili i svoju 9-godišnju kćer Ledu, koja je otpjevala prateće vokale na pjesmi “Ti si jedno čudo”. “

Kada smo sve (posvuda) snimili, miks smo odlučili povjeriti Srđanu Sekuloviću Skasniju i njegovom divnom, velikom, analognom SSL miks pultu.  I tu je kraj priče o snimanju albuma” – završava Konrad priču o tehničkom dijelu nastanka albuma.

Za naslovnu pjesmu i najavni singl albuma nedavno predstavljen i prateći videospot, koji je dostupan na YouTube Vevo kanalu skupine. Video je nastao u prekrasnom ambijentu Dobra River Studija, u Protulipi, malenom naselju općine Generalski stol, u blizini Karlovca. Za snimanje je zaslužan Nevio Smajić, njihov dugogodišnji suradnik, koji je prema Aninim riječima “sve njihove nade pretočio u sliku”. Vodeće i jedine uloge u emotivnom videospotu igraju upravo glavni akteri Mixed Up Mary skupine, Ana i Konrad.

Popis pjesama:
 1. Umolomni
 2. Jan
 3. Zetovska
 4. Moja bedra te pamte
 5. Obračun s mjesecom
 6. Daj mi tren
 7. Let
 8. Zauvijek
 9. Ako se ne sretnemo danas
 10. Ti si jedno čudo
 11. Ljetna