Journey Brothers novi je glazbeni projekt Tomislava Malagurskog i Slavena Špoljarića, koji su već dugi niz godina na sceni te iza sebe imaju brojne glazbene projekte, među kojima je i hvaljeni FOR. Projekt je pokrenuti na jesen prošle godine, a upravo su objavili album prvijenac “First Aid Kit For Travelers”.
Album sadrži 10 pjesama sa tekstovima na engleskom jeziku. Glazba je sadržajna i fuzija je raznih glazbenih stilova gdje glavnu riječ drži rock forma kojoj su dodane primjese klasike, jazza i popa. Tekstovi su životne tematike te kroz razne slike i crtice opisuju mentalno, duhovno i fizičko putovanje čovjeka. “First Aid Kit For Travelers” objavljen je u vlastitom izdanju benda, a može se poslušati na njihovoj Bandcamp stranici.
Tomislavu Malagurskom i Slavenu Špoljariću na bubnjevima se pridružio Dario Horvat dok su snimali album te je postao stalni član grupe. Bas gitaru je snimio Slaven Špoljarić, a na live izvedbi bas svira njihov dugogodišnji prijatelj i kolega Zvonimir Lugarić. Svi instrumenti snimljeni su u MDstudiju u Prečkom pod budnim okom i uhom braće Marija i Zvonimira Domazeta. Glavni i prateći vokali snimljeni su u Studiju Morris od strane Nevena Marinca. Miks i master je napravio Tomislav Malagurski, a produkciju potpisuju Tomislav i Slaven.
Journey Brothers, 2019. | Foto: Benjamin Strike