3 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Novoselski Dom Kulture odzvanjao tradicijom i običajima

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Ove godine u pomalo izmijenjenom organizacijskom sastavu održana je, mjesec dana nakon 56. Vinkovačkih jeseni, još jedna „Noć folklora – 2021.” u organizaciji novoselskog Kulturno umjetničkog društva Ljeskovac.

Tajnik Ljeskovca Igor Banovac istaknuo je kako je ovo važan kulturni događaj grada Vinkovaca te zaželio dobrodošlicu gostima ove folklorne noći, posjetiteljima i svim nazočnima još jedne „Noći folklora”. KUD „Šumari” Vinkovci, osnovano davne 1952. godine, svojim nastupima prošli sve europske zemlje, a posebno se ponose nastupima u Kanadi i Varšavi, otvorilo je ovu folklornu noć. Prvotni plan bio je da se nastupi održe na platou ispred Doma Kulture Mjesnog odbora Vinkovačko Novo Selo, no zbog iznimno lošeg i kišnog vremena danas, kao i posljednjih dana, folklorna noć održana je u novouređenoj dvorani Doma Kulture.


Osim vinkovačkih Šumara svoje kulturnoumjetničko umijeće pokazali su i HKUD „Sveti Marko” koje je iz Međugorja došlo uveličati ljeskovačku noć. Dug je put iz Međugorja, a publika je znala nagraditi uložen trud i rad u očuvanju naše baštine. Još su nastupili grupa „Amortone” iz Vinkovaca, KUD „Nijemci” i KUD „I. G. Kovačić” iz susjednog sela Ivankova.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno