25 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Novosi iz PDV-a: probudili se Kozmodrum i Bamwise!

Više od autora

- vl promo-

Ovim putem vam skrećemo pozornost na svježe vijesti iz PDV audio kuhinje. A one se odnose na hvaljeni elektronički jazz sastav KOZMODRUM pod vodstvom svestranog Janka Novoselića upravo je izbacio novi singl sa novog, drugog po redu nadolazećeg dugosvirajućeg albuma naziva Gravity.

Bass stranu spektra, točnije organskog dub zvuka pogonjenog elektroničkim zvucima benda BAMWISE predstavlja njihov singl ‘Run From Sound’ dostupan na svim relevantnim digitalnim download i streaming platformama kao uvod u njihov nadolazeći albm prvijenac.

Kozmodrum
Kozmodrum

Otok potok najavljuje novi album Kozmodruma

Kozmodrum – studijski projekt Janka Novoselića, uživo peteročlani bend, ima u pripremi novi, drugi po redu dugosvirajući album naziva Gravity. Ovom prigodom predstavljamo najavni singl imena ‘Otok potok’. Zajedničkom suradnjom dviju etiketa Zona muzika i PDV izdanje albuma na LP/CD/Digital formatima najavljeno je za 02.06.2017. Album Gravity je nastao većinom u kućnom studiju tijekom 2015. i 2016., a označava drugu fazu Kozmodruma sa iskorakom prema elektronskom pristupu i još više eklektičnom zvuku. Novi stil na nekom još neoktrivenom horizontu klupske plesne glazbe, od milja nazvan Organic Dance Music, je ono što svira sastav Kozmodrum. Strukture preuzete iz elektronskih stilova kao što su techno, house, jungle i dubstep koriste se za stvaranje i sviranje novih skladbi, a u isto vrijeme forma preuzeta iz duge tradicije jazz i fusion glazbe daje prostor glazbenicima ovog ansambla da ostvare neke sasvim nove spojeve. Protekle je godine Kozmodrum imao aktivni koncertni raspored gdje bi izdvojili dijeljenje pozornice sa Jaga Jazzist, Floating Points, Sinkane, kao i nastupe na festivalima Electronic Beats, Obonjan Island, Žedno Uho i Gričevanje. Članovi Kozmodruma poznati su po svojem radu u raznolikim glazbenim projektima, a svirali su sa mnogobrojnim izvođačima svjetske glazbene scene od kojih se ističu: Hans Joachim Roedelius, Sunao Inami, Reggie Washington, Peter Erskine, David Liebman, Alan Broadbent, David Murray i Saskia Laroo.

Bamwise
Bamwise

Run From Sound Bamwisea dostupan na download i streaming servisima

Bamwise, zagrebački bend modernog dub zvuka s elektronskim štihom svoj je najavni singl ‘ Run From Sound’ zajedno uz prateći video spot već predstavio publici. Ovim putem objavljujemo da je singl također dostupan preko relevantnih digitalnih download i streaming servisa poput Baetport, Juno, Deezer, Spotify, iTunes, Amazon, Google Play, Klicktrack ili Tidal. Sama pjesma kao i dub verzija iste dio su digitalnog EP-a, te služe kao uvod u nadolazeći, dugosvirajući materijal prvijenac benda. Više vijesti o samom albumu (datum izlaska, naslovnica, popis pjesama), kao i budućim koncertnim aktivnostima Bamwisea možete očekivati uskoro.

BAMWISE: RUN FROM SOUND [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno