Dobrovoljno vatrogasno društvo Nuštar 4. srpnja bilo je domaćin 13. županijskog vatrogasnog natjecanja za pomladak i mladež Vatrogasne zajednice Vukovarsko-srijemske županije. Natjecanje je održano na igralištu NK “Nosteria” Nuštar.
U Nuštar su stigli mladi vatrogasci iz Komletinaca, Nijemaca, Đeletovaca, Otoka, Vrbanje, Jarmine i Slakovaca, a najboljima pokazali su se domaćini iz DVD-a Nuštar, koji su ostvarili odlične rezultate: pomladak ženski 1. mjesto, pomladak muški 1. i 8. mjesto, mladež ženska 1. mjesto, mladež muška 1. mjesto.
Natjecanje je održano u 4 kategorije: pomladak ženski – 2 ekipe, pomladak muški – 8 ekipa, mladež ženska – 6 ekipa, mladež muška – 5 ekipa.
U kategoriji mladeži tri prvoplasirane ekipe izborile su plasman na državno natjecanje, koje bi se trebalo održati u rujnu u Čakovcu.
U kategoriji mladeži ženske plasman na državno natjecanje izborile su ekipe: 1. DVD Nuštar, 2. DVD Otok, 3. DVD Komletinci.
U kategoriji mladeži muške plasman na državno natjecanje su izborile ekipe: 1. DVD Nuštar, 2. DVD Komletinci, 3. DVD Nijemci
Kontrolor natjecanja u ime Hrvatske vatrogasne zajednice bio je Stjepan Jurman, a sudačke komisije bili su suci iz Vatrogasne zajednice Vukovarsko-srijemske županije i Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije.
“Čestitamo svim društvima na postignutim rezultatima, a posebno našim članovima na uspješnim nastupima. Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji”, ističe Mirko Ružić, predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži VSŽ i voditelj vatrogasne mladeži DVD-a Nuštar.
Fotografije s natjecanja možete pogledati na:

https://photos.app.goo.gl/fTdVghrYSQRLNvyZ6