Već priviknuti na rad uz ograničenja koja je nametnula epidemija novog koronavirusa i epidemiološke mjere kojih se moraju pridržavati, u Narodnoj knjižnici i čitaonici sv. Benedikta Nuštar i ove godine obilježit će Mjesec hrvatske knjige.
Razlistaj se! moto je pod kojim su svi sudionici ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige pozvani da svoje programe posvete planetu Zemlji, a u povodu 50. obljetnice obilježavanja Dana planeta Zemlje. Pridružujući se programu niz zanimljivih sadržaja priredila je nuštarska Knjižnica.
Tako je 15. listopada u prostoru knjižnice u Domu kulture postavljena izložba knjiga na temu planet Zemlja. Za 20. listopada u 18 sati najavljen je online susret s vinkovačkom književnicom Larisom Janičev-Stojanović, koja će predstaviti svoje dvije zbirke pjesama: Abeceda srca i Zapisano u vremenu. Za najmlađe priređeno je online čitanje slikovnice „Pričam ti priču” 23. listopada u 11 sati. Javno čitanje naglas „Čitajmo zajedno” na programu je 27. listopada. Za 30. listopada najavljen je „Upis prvašića u Knjižnicu”. Besplatno učlanjenje i obnova članstva mogući su 11. studenoga na Dan knjižnica. Online radionica „Reciklirajmo – kućica za ptice” bit će održana 12. studenoga u 15 sati. Kao zadnji sadržaj 13. studenoga tu je igra „Složi i otkrij” (Jigsaw puzzle).
Recimo i to da Narodna knjižnica i čitaonica sv. Benedikta u Nuštru ove godine puni 10 godina rada. Knjižnica je, naime otvorena u ožujku 2010. godine kao ogranak Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci.
Odlukom Općine Nuštar o besplatnom upisu za djecu i mlade do 18 godina nuštarska knjižnica postala je prva knjižnica u Hrvatskoj koja primjenjuje taj EU standard, a doista simboličnom upisninom u iznosu od 20 kuna na upis u knjižnicu potiču se i odrasli. Uz posudbu knjiga, organizacijom različitih događanja postala je omiljeno mjesto okupljanja svih generacija.