U vrtiću “Vrtuljak” u Nuštru trenutačno su aktualni radovi na uređenju okoliša i, naravno, rad vrtića u uvjetima epidemije koronavirusa u skladu s propisanim mjerama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Sukladno popuštanju mjera vezanih za COVID-19, svoja vrata prošli tjedan otvorio je i nuštarski vrtić. Kako doznajemo od ravnateljice Jasminke Zovko u vrtić trenutačno dolazi 20 mališana, a poštujući sve propisane mjere u ovim okolnostima, mogli bi prihvatiti još toliko djece. Ravnateljica Zovko napominje i kako se u dogovoru načelnika Hrvoja Drinovca i Općine kao vlasnika vrtića, izašlo ususret roditeljima koji ne moraju platiti vrtić za travanj i za svibanj, uključujući i one čija su djeca krenula u vrtić.
Nuštarski vrtić, podsjetimo, nedavno je energetski obnovljen i dograđen. Vrijednost energetske obnove bila je 793 tisuće kuna, a financirana je EU sredstvima dok je radove na dogradnji vrtića u iznosu od 1,9 milijuna kuna financiralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Kroz ovaj projekt kapacitet vrtića povećan je s tri na četiri skupine, a trenutačno u vrtić je upisano 105 mališana. Upravo se radi i na uređenju igrališta i okoliša vrtića i postavljanju nove ograde. Riječ je o projektu “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”, vrijednom 1,6 milijuna kuna kroz koji je riješeno i opremanje prostora.

 

Općina Nuštar, inače, nedavno je s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potpisala Ugovor za financijsku potporu iz državnog proračuna za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti vrijedan 275 tisuća kuna. Budući da Općina za vrtić izdvaja oko milijun kuna godišnje ova potpora svakako je dobrodošla.