23 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

Nuštarac nasjeo na prijevaru s kriptovalutama pa ostao bez 27 tisuća eura

Više od autora

- vl promo-

Jučer je 56-godišnjak s područja Općine Nuštar prijavio policiji kako je prevaren. Oštećenog je na mobitel nazvao nepoznati počinitelj, koji se predstavio kao trgovac kriptovalutama te mu priopćio kako je ostvario dobit trgovinom kriptovalutama, a potom ga na prijevaran način naveo da na svoj telefon instalira aplikaciju kako bi mu isplatio dobit, priopćila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Zapravo mu je putem aplikacije preko udaljenog računala pristupio njegovim bankovnim računima te mu s računa ukradeno 27.000 eura.

Policija provodi kriminalističko istraživanje, a protiv počinitelja će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Prijevara.

Još jednom podsjećaju da budete sumnjičavi prema pozivima i porukama nepoznatih osoba kojima vas obavještavaju da ste ostvarili dobitak.

„Jedini podatak koji osoba koja vam želi uplatiti novac može opravdano tražiti i potrebni su za uplatu su: IBAN/broj računa te vaše ime i prezime.Ukoliko vas osoba za uplatu novca na vaš račun traži broj vaše kreditne kartice i CVV/CVC broj te potvrdu izvršavanja uplate PIN-om, radi se o prijevari!”, poručuju iz Policije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno