O pop i rock sceni u Vinkovcima

0
721

Nakon što je vinkovačkoj publici prvi put predstavljena u lipnju, knjiga pod nazivom Rock u Vinkovcima večeras je ponovno bila glavna tema u gradu, ovoga puta u sklopu Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci.

335 stranica o pop i rock sceni u Vinkovcima i okolici predstavljeno je ponovno večeras u prostorima vinkovačke knjižnice. Brojni posjetitelji prisjetili su se svoje mladosti i kroz mnoštvo fotografija još jednom proživjeli zlatne dane Vinkovaca. Knjiga Rock u Vinkovcima, autora i našeg sugrađanina Želimira Ivkovića, nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a kroz razgovor kojega su vodili profesor na Filozofskom fakultetu u Osijeku Goran Rem i Dražen Švagelj, predsjednik Matice hrvatske Vinkovci, autor je istaknuo kako bi naši građani trebali znati puno više o ovom razdoblju u našemu gradu.

“O vinkovačkoj glazbenoj sceni čitao sam u Maloj enciklopediji hrvatske pop i rock glazbe i nisam bio baš zadovoljan, pa sam odlučio napisati opširniju, bolju i ljepšu knjigu. Sretan sam i ponosan što je knjiga ugledala svjetlo dana i što je dobro prihvaćena među našim sugrađanima“, rekao je Želimir Ivković, inače poznati rocker i pjevač vinkovačkog benda TheMilkyWay.

U knjizi je obuhvaćeno razdoblje od početka 60-ih pa do danas, složeno po dekadama i u njoj su podaci o grupama. Knjiga ima i podnaslov “Povijest popularne i rock-glazbe u Vinkovcima i okolici” jer u knjizi su zastupljene i seoske grupe i solisti iz našeg okruženja.