24 C
Vinkovci
Petak, 30. rujna 2022.

Obećanje Slavoncima: Povratak policajaca u matične postaje

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Josip Dabro danas se u Zagrebu sastao s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem.

“Jedna od tema bila je i, mogu slobodno reći, užarena tema povratka policajaca u matične postaje. To je problem policajcima s našega područja, raspoređenima na rad u županijama širom RH, pogotovo na njenom primorskom dijelu. Odvojenost od obitelji predstavlja jedan od najvećih problema, a potom i svi ostali materijalni i financijski uvjeti kojima su policajci izloženi. Ministar Božinović dao je zamah toj priči u kojoj bi se omogućio povratak naših policajaca u Vukovarsko-srijemsku županiju rekavši kako su u ministarstvu pozvani pokrenuti jedan strateški potez kojim bi Slavonce vratili u Slavoniju”, istaknuo je nakon sastanka Josip Dabro kazavši kako se pouzdaje u ministrovo obećanje i priču koja je polagano, ali sigurno krenula još prije godinu dana te bi sada trebala početi pokazivati i neke konkretne rezultate.

“Želja nam je da se naši ljudi vrate u svoje postaje i našu upravu, a sve s ciljem ostanka na našim prostorima jer ih uvjeti pod kojima sada žive i rade tjeraju da razmišljaju o tome da i obitelji povedu i odsele u mjesta u kojima su raspoređeni. Zahvaljujem se ministru Božinoviću na srdačnom prijemu i odvojenom vremenu. Raduje me zaključak današnjeg sastanka, koji će vjerujem donijeti nadu te vratiti u Slavoniju policajce izmještene po postajama županija širom Hrvatske”, istaknuo je Josip Dabro.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno