Na zatvorenoj aerodromskoj terasi Aerodroma Sopot održana je redovna godišnja skupština Hrvatskog filatelističkog društva Vinkovci. Članovi društva imali su tako priliku upoznati se s vinkovačkim aerodromom i zrakoplovima koji se nalaze u njegovim prostorima te podsjetiti se svih aktivnosti u prošloj godini.

Iako je toga dana bilo promjenjivo i prohladno vrijeme, članovi Hrvatskog filatelističkog društva proveli su kvalitetan dan na aerodromu Sopot gdje su, nakon obilaska aerodroma, održali redovnu godišnju skupštinu. Prije početka skupštine, upravitelj aerodroma Sopot, Milan Mravinac, iskoristio je priliku i goste proveo cijelim aerodromskim kompleksom, kroz klupske objekte, otvorio hangare i pokazao desetak aviona, motornih jedrilica i motornih zmajeva u vlasništvu kluba ili članova. Svaki zrakoplov je „imao svoju priču“, od povijesne Rode iz 1939., preko akrobatskih i sportskih aviona, do poslovnog putničkog salonskog zrakoplova.

Oduševljeni filatelisti prošetali su i ostalim aerodromskim površinama, stajankama, rulnicama i 1,5 kilometara dugom pistom, nakon čega su se vratili na aerodromsku terasu. Tamo je predsjednik kluba, umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske, Josip Matić, otvorio redovnu godišnju izvještajnu skupštinu filatelističkog društva.

Dugogodišnja tajnica Srebrenka Takšić priredila je skupštinske materijale i izvijestila o aktivnostima društva u prethodnoj godini, izložbama i slično, dok je Ivan Švajcer, dopredsjednik društva i izaslanik u Hrvatskom filatelističkom savezu, izvijestio nazočne o nepovoljnoj situaciji filatelije u Hrvatskoj te o radu i zaključcima na skupštini Filatelijskog saveza Hrvatske. „Kritike zbog nerada“, dobio je predsjednik suda časti Zlatko Pavlović, jer sud nije dobio niti jedan prigovor ili pritužbu, pa nije bilo razloga za njegove intervencije. No, kako bi ova skupština i druženje bilo još ugodnije, pobrinuo se Vinkovčanin i član društva Ivan Vučevac, koji je počastio svoje skupštinare fiš-paprikašem, iločkim vinima i slasticama.