Danas na blagdan sv. Ćirila i Metoda istoimena vinkovačka župa proslavlja svoje nebeske zaštitnike, kao i Dan Mjesnog odbora ”Stjepan Radić” Vinkovci.

Proslava crkvenog goda i Dana Mjesnog odbora započela je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja desetorici hrvatskih branitelja iz ”Radićeva bloka” koji su položili život u obrani hrvatske domovine. Njihova imena su: Ivo Bajić, Drago Bartulović, Vladimir Čordašić, Radovan Ivkov, Zlatko Kordić, Željko Kuprešaković, Dalibor Lagator, Martin Martić, Božo Tadić i Zoran Zelić.

Nakon molitve za hrvatske branitelje i polaganja vijenca svečanu koncelebriranu misu predvodio je vlč. Antun Farkaš, župnik u Ruščici u zajedništvu svećenika vinkovačkog dekanata, uz dekana vinkovačkog dekanata Stjepana Krekmana i domaćeg župnika Anđelka Cindorija.

Svečana sjednica Vijeća MO

Dan Mjesnog odbora bio je prigoda za svečanu sjednicu Vijeća i domjenak, koji su održani u dvorani Župnog ureda. Predsjednik Vijeća Stipe Matej Babić istaknuo je kako u ovom mjesnom odboru, nadomak središtu grada, živi oko 4 tisuća stanovnika, od kojih je oko tisuću mladih, a oni koji pohađaju osnovnu školu učenici su OŠ Ivan Goran Kovačića. Komunalna infrastruktura i uređenost “Radićevog bloka” na zadovoljavajućoj su razini, ali prostora za pomak još uvijek ima. “Veseli nas skori završetak istočne obilaznice koji će uvelike rasteretiti promet u Ulici Ruđera Boškovića. Završetkom obilaznice krenuti će se ove godine i u rekonstrukciju same “Boškovićeve”, koja će imati samo dva traka, puno manje prometa, što će uvelike olakšati život mještanima.”, rekao nam je Stipe Matej Babić.

Također je istaknuo potrebu novog igrališta stoga ove godine kreću s izradom idejnog projekta, nakon čega će uslijediti i izgradnja samog igrališta u Ulici Majke Tereze. Stipe Matej Babić istaknuo je odličnu suradnju Mjesnog odbora i gradskom upravom. “Suradnja s Gradom Vinkovci je odlična. Želio bih se ovom prigodom zahvaliti gradonačelniku Ivanu Bosančiću, svim pročelnicima koji su nam uvijek na raspolaganju, kao i svim gradskim tvrtkama koje pomažu rad našeg mjesnog odbora.”, rekao je Stipe Matej Babić, zaželjevši na kraju mještanima sve najbolje povodom njihovog dana.

Svečanoj proslavi crkvenog goda župe Sv. Ćirila i Metoda i Dana MO “Stjepan Radić”, uz stanovnike Radićevog bloka sudjelovali su i gosti, među kojima i zamjenica gradonačelnika Vinkovaca dr. Kata Krešić, pročelnici gradskih odjela i vijećnici u Gradskom vijeću.

Malonogometni turnir

Unazad nekoliko godina grupa stanovnika Mesnog odbora “Stjepan Radić” upravo na današnji dan organizira malonogometni turnir. Tako će i ove godine, s početkom u 16 sati, biti održan šesti po redu malonogometni turnir. Ekipu čine tri igrača i vratar (3+1) i igrati će se na Pikovom igralištu.