17 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. kolovoza 2022.

Objavljen je trailer filma za djecu “Kapa” Slobodana Maksimovića

Više od autora

- vl promo-


Objavljen je trailer igranog filma za djecu “Kapa” redatelja Slobodana Maksimovića koji je danas, u ponedjeljak, 18. srpnja, otvorio Pulicu, dječiji program Pulskog filmskog festivala. Film nastaje u produkciji slovenske kuće Senca Studio te u koprodukciji s, između ostalih, i hrvatskih Studija dim i PomPom Filma.

Riječ je o prvom slovenskom božićnom filmu za djecu koji je sinkroniziran na hrvatski jezik, a koji će u hrvatska kina doći u studenom 2022. u distribuciji Duplicato media.

Hrvatska producentica Marina Andree Škop tom prilikom je izjavila: “Presretna sam što je Kapa otvorila ovogodišnju Pulicu. Riječ je o filmu u kojeg je uloženo puno ljubavi i na kojem sam radila od njegovih samih početaka zajedno sa svojom prerano preminulom kolegicom producenticom Darijom Kulenović Gudan. Nažalost Darija nije dočekala njegovu premijeru.” Marina kaže kako su Kapu posvetili Dariji kas simbol uspješne desetgodišnje suradnje sa slovenskom producenticom Idom Weiss. “S Idom smo koproducirale pet dugometražnih filmova, a osim poslovne suradnje veže nas veliko prijateljstvo. Kapa nam je zbog toga jako bitna jer baš govori o jednom velikom prijateljstvu.”

“Kapa” se dakle na Pulskom filmskom festivalu prikazala danas u ponedjeljak, 18. srpnja, u 10 sati u Istarskom narodnom kazalištu, a ulaz na projekciju filma bio je besplatan. Nakon gledanja filma organiziran je kratki razgovor s mladim glumcima u kojem su u prvom planu bili Gaj Črnič (Erik) i Kaja Podreberšek (Lučka).

“Kapa” je posebno za hrvatsku publiku sinkronizirana na hrvatski jezik. Film je namijenjen djeci starijoj od šest godina.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno