1 C
Vinkovci
Petak, 3. veljače 2023.

Objavljen posthumni album legendarnog Gregga Allmana

Više od autora

- vl promo-

Predstavljamo vam album „Southern Blood“ (Rounder / Universal Music), posthumno izdanje Gregga Allmana, glazbenog velikana koji je istinski oblikovao rock žanr u posljednja četiri desetljeća, a koji nas je napustio krajem svibnja u 70. godini života.

Gregg Allman ovo je izdanje snimao tijekom 2016. godine, uz pomoć producenta Dona Wasa te bliskog prijatelja i menadžera Michaela Lehmana, svjestan kako je riječ o njegovom glazbenom oproštaju. Prema riječima producenta Dona Wasa, pjesme su birane vrlo pomno, kako bi predstavljale emotivnu kolekciju djela koja su napisali njegovi prijatelji i omiljeni umjetnici; „Once I Was“ Tima Buckleya, „Black Muddy River“ Grateful Deada… a uključena je i njegova potpuno nova pjesma, „My Only True Friend“.

 „Bez obzira što je u snimanju albuma sudjelovalo mnogo glazbenika, pjesme su zapravo istinski ogoljene i dolaze iz srca“, otkriva Don Was i nastavlja „Kao njegov producent, bio sam posvećen pomoći mu da vizija ovog albuma dospije i na finalne snimke. Gregg Allman je isprva bio moj glazbeni heroj, a kasnije smo postali i dobri prijatelji. Bio je drag i skroman čovjek velikog srca, i bila mi je ogromna čast pomoći mu u stvaranju ove glazbene vizije i njegovog iskrenog oproštaja“.

Popis pjesama: 1. My Only True Friend / 2. Once I Was / 3. Going Going Gone / 4 . Black Muddy River / 4. I Love The Life I Live / 5. Willin’ / 6. Blind Bats And Swamp Rats / 7. Out Of Left Field / 8. Love Like Kerosene / 9. Song For Adam

MY ONLY TRUE FRIEND [VIDEO]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno