Foto: Jeff Salem
Matt Berninger, pjevač miljenika hrvatske publike The National, razveselio je obožavatelje najavom samostalnog albuma “Serpentine Prison”, koji će biti objavljen 2. listopada ove godine. Tim je povodom predstavljen i istoimeni singl, za koji je pjevač snimio i video. Hrvatska publika pjesmu “Serpentine Prison” može slušati u radijskom eteru kao i putem streaming servisa.
“Ova je pjesma nastala krajem 2018. godine, tjedan dana nakon snimanja The Nationalovog albuma “I Am Easy to Find”. Jako sam dugo pisao pjesme za filmove, mjuzikle i druge projekte u kojima sam se morao zamisliti u tuđoj koži i interpretirati tuđe emocije. To je proces u kojem sam uživao, ali osjetio sam da je vrijeme da se vratim izražavanju vlastitih emocija”, otkrio je Berninger.
Za “Serpentine Prison” je predstavljen i videospot snimljen u Californiji, a u čijoj su kreaciji sudjelovali Tom Berninger i Chris Sgroi.
Matt je potvrdio kako je na albumu surađivao s raznim cijenjenim glazbenicima, među kojima su se našli Gail Ann Dorsey (David Bowie), Harrison Whitford (Phoebe Bridgers) i Scott Devendorf (The National). Produkciju albuma, koji će svjetlo dana ugledati 2. listopada, potpisuju Booker T. Jones i Sean O’ Brien.
Berninger je sa svojim sastavom The National 2017. godine osvojio nagradu Grammy u kategoriji Najbolji album alternativne glazbe (“Sleep Well Beast”), a uz djelovanje u bandu i rad na samostalnoj glazbi, s indie miljenicom Phoebe Bridgers kreirao je pjesmu za soundtrack filma Between Two Ferns: The Movie.