21 C
Vinkovci
Subota, 13. kolovoza 2022.

Objavljen raspored DORF projekcija

Više od autora

- vl promo-


Objavljen je i raspored ovogodišnjih DORF projekcija i popratnog programa. Ukupno 10 projekcija u Primoštenu i 9 u Vinkovcima, uz 7 hrvatskih i 1 svjetsku premijeru, te popratni program u kojem su izložba fotografija, izložba plakata, filmski kviz, koncerti i nastupi DJ-a. Ovogodišnje festivalsko izdanje posvećeno je velikom DORF prijatelju Anti Perkoviću. U znak sjećanja na druženja sa Antom prikazat ćemo ekskluzivno epizodu dokumentarnog TV serijala Borderland Soundtrack, novosadske autorice Brankice Drašković. U Primoštenu program otvaramo prvi dan sa hrvatskom premijerom filma Čovjek iz Mo’Wax, autora Matthew Jonesa (Velika Britanija), o James Lavelleu, osnivaču utjecajne etikete Mo’Wax, koji će 9.8. i zatvoriti SuperUho festival svojim DJ nastupom.

Izdvajamo u Primoštenu projekciju eksperimentalnog filma pulskog autora Josipa Pina Ivančića Slučaj GNJDD, o kultnom sastavu Gustaph y njegovi dobri duhovi, a posebno ponosno predstavljamo prvi na svijetu film legendarnog slovenskog diverzanta Marka Brecelja Brojanje u jesen, koji će biti poseban gost festivala. Nagrađivani film Buldožer – Pljuni istini u oči slovenske ekipe na čelu sa Varjom Močnik, o kultnom prvijencu slovenskog sastava Buldožer premijerno će biti prikazan drugi dan festivala.

U okviru ovogodišnjeg OFF DORF programa posjetitelji će u Primoštenu moći pogledati koncerte, nastupe DJ, izložbu plakata nepostojećih bandova autora Mire Župa i sudjelovati u dvodnevnom filmskom kvizu koji će voditi poznati kvizoman Mario Kovač.

Podsjećamo, dobitnik ovogodišnje DORF nagrade za životno djelo je genijalni vinkovački strip autor Dubravko Mataković, a posebno DORF priznanje za doprinos undergroundu dobit će Damir Bartol Indoš.  Autor svih DORF 2017 nagrada je Miro Župa iz Splita, a plakat je djelo Miroslava Sekulića Struje, iz Zagreba. Autori DORF jinglea su Martin Peranović i Ivan Radović.

Glavni filmski program u Primoštenu održat će se 5.-9.8. na Iskonovoj festivalskoj plaži, zasigurno jednoj od najljepših na ovom dijelu Jadrana. U Vinkovcima će se DORF program odvijati 24.-26.8. u Galeriji fotografija Meraja, staroj gotičkoj crkvi Sv.Ilije, u centru Vinkovaca.

Festival DORF 2017 održava se pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.

Ulaznice za SuperUho omogućit će ulaz i na sva događanja u sklopu DORF.

Organizatori se vesele vašem dolasku na SuperUho i DORF, provedite s njima pet najljepših glazbeno-filmskih dana na Jadranu.

DORF

SUPERUHO

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno