-4 C
Vinkovci
Četvrtak, 9. veljače 2023.

Objavljen trailer za “Indiana Jones 5” podnaslovljenog “Dial Of Destiny”

Više od autora

- vl promo-

Disney je objavio prvi trailer za “Indiana Jones And The Dial Of Destiny”, kako se službeno zove peti nastavak pustolovne franšize s Harrisonom Fordom. Trailer prikazuje ostarjelog Indyja u njegovim slavnim danima arheologije i avantura. Film je najavljen za 30. lipnja sljedeće godine.

Najava počinje klasičnim Indyjevim ludorijama koje prkose smrti dok skače između jurećih tuk-tuk automobila. Vidimo i kako trči uz vlak u pokretu i vozi motocikl po kiši iza aviona, ali “ti su dani došli i prošli”, kaže Harrison Ford kao umirovljeni Indy koji se držao nastave.

“Ne vjerujem u magiju, ali nekoliko puta u životu sam vidio stvari koje ne mogu objasniti”, pripovijeda on nakon prvog pogleda na negativce koje igraju Mads Mikkelsen i Antonio Banderas, te Indyevo kumče koju glumi Phoebe Waller-Bridge. Kultna glazba Johna Williamsa iz “Indiane Jonesa” čuje se dok Indy uzima svoju fedoru, za dlaku izbjegava vlak na konju i bičuje neke negativce na kraju trailera.

Indyjev najnoviji izlet smješten je u šezdesete, za vrijeme svemirske utrke između SAD-a i Sovjetske Rusije. Za razliku od prethodnih filmova, George Lucas nije napisao priču i Steven Spielberg nije redatelj. Umjesto toga, obje te uloge će popuniti James Mangold, koji je poznat po svojim filmovima kao što su “Logan”, “Ford vs. Ferrari”, “3:10 to Yuma” i drugima. Spielberg je još uvijek uključen kao izvršni producent, a Lucasu, izvornom kreatoru filmske franšize, pripisuje se određeno sudjelovanje u scenariju.


Uz Forda glumi i John Rhys-Davies, koji ponavlja ulogu Sallaha, zadnji put viđenog u filmu “Indiana Jones And The Last Crusade”, iz 1989., kao i pridošlice poput Thomasa Kretschmanna, Boyda Holbrooka, Shaunette Renée Wilson i Tobyja Jonesa.

“Indiana Jones 5” trebao bi biti posljednji film ne samo 80-godišnjeg Forda, već i za 90-godišnjeg skladatelja Williamsa. “Trenutno radim na “Indiana Jones 5”, za koji je Harrison Ford – koji je dosta mlađi od mene – mislim da je najavio da će biti njegov posljednji film”, rekao je Williams za Associated Press u intervjuu u lipnju 2022. “Pa sam pomislio: ako Harrison to može, onda možda mogu i ja” (izvor: ravnododna.com)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno