7 C
Vinkovci
Četvrtak, 1. prosinca 2022.

Objavljen treći album Mayalesa Simbol za sunce

Više od autora

- vl promo-Izašla je treća glazbena slikovnica kultnih Mayalesa, još ustrajnija u neodoljivoj ludosti i tvrdoglavom ignoriranju trendova, prepuna novih eksperimenata, a opet kao neka tiha rezonanca svih naših omiljenih albuma.

‘Simbol za sunce’ (Aqaurius Records) izgrađen je na istim postulatima kao i dosadašnja dva albuma, ‘Svima želim raj’ (1999) te povratničke ‘Dvojke’ (2012), ‘kvalitetno i drugačije’, i još odlučnije u traženju novih/starih glazbenih sokova, koji će zasigurno iznova osvježiti domaće pop i rock standarde.

Najavni singlovi ‘Danas smo happy’ i ‘Roadie’ dobili su svoje mjesto u okruženju još 10 sjajnih pjesmama koje škakljaju kojekakve pop, rock, country, soul rukavce u kojima Petar Beluhan i Vlado Mirčeta nalaze svoju startnu inspiraciju i izazove.

Pojačani mladim Lukom Gečekom te producentskim parom Pavle Miholjević i Jura Ferina, smislili su i odsvirali jedan od najzanimljivijih domaćih albuma, koji posljednjih dana skuplja komplimente i pohvale, od glazbene kritike do ‘kužera’ kao najvjernije Mayalesove sljedbe.

Uz uobičajene pridjeve poput ‘sanjiv i psihodeličan’ Simbol za Sunce donosi i još neke nove odlike, prije svega radiofoničnost, kojoj predviđamo sretan put na evergreen playliste.

Popis pjesama: Među tajnim tajnama / Danas smo happy / Roadie / Malena / Srijeda / DSH / Bum bum bum / Najbolji smo / Simbol za Sunce / Dođi tu / Most / Zlatne note / Što je ostalo od nas / Momcima s plaže

MAYALES: DANAS SMO HAPPY [2015]

MAYALES FT. TERAZA KESOVIJA: ROADIE [2016]

MAYALES: MEĐU TAJNIM TAJNAMA [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno