28 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Objavljene nominacije za ovogodišnju dodjelu nagrade Porin

Više od autora

- vl promo-

U četvrtak 22. veljače održano je svečano proglašenje nominacija za jubilarni 25. Porin. Glasačko tijelo u prvom krugu glasanja svoje favorite je biralo među ukupno 1645 ovogodišnjih prijava raspoređenih u 35 kategorija.
Prema glasovima struke najviše nominacija, njih devet, osvojili su Mia Dimšić i njeni suradnici. Mijin album Život nije siv konkurira za Album godine te također i u kategoriji Najbolji album pop glazbe, dok je pjesma Bezimeni, sa spomenutog albuma, nominirana za Pjesmu godine. Album ‘Život nije siv’ osvojio je nominacije i u kategorijama za najbolju produkciju i najbolju snimku, a naslovnica albuma konkurira za najbolje likovno oblikovanje. Album Božićno jutro nominiran je za najbolji album popularno duhovne glazbe. Mia Dimšić također konkurira za najbolju žensku vokalnu izvedbu s pjesmom ‘Sunce, oblak, vjetar’, koja je nominirana i za najbolji aranžman.
Osim Mije Dimšić, u atraktivnoj kategoriji za najbolju žensku vokalnu izvedbu nominirane su i Josipa Lisac i Antonela Doko. Za najbolju mušku vokalnu izvedbu ove godine nominirani su Jacques Houdek, Kedžo i Oliver Dragojević.
Za Pjesmu godine u konkurenciji su: pjesma ‘Ako voliš ovu ženu’ koju izvode Željko Bebek i Oliver Dragojević, potpisana od autorskog tima Branimir Mihaljević i Nenad Ninčević, pjesma ‘Bezimeni’ koju izvodi i autorski potpisuje Mia Dimšić, ‘Biram’ od Detoura koju autorski potpisuje Nenad Borgudan, pjesma Predraga Martinjaka ‘Neka ti plove brodovi’ koju izvodi Massimo te ‘Reno 4’ koju izvodi i autorski potpisuje Mile Kekin.

Parni valjak te Chui i Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije također se ističu s velikim brojem nominacija. Parni valjak kao grupa nominirani su za najbolju izvedbu grupe s vokalom, a njihov kompilacijski album ‘Antologija’ za tematsko povijesni album. Album ‘Live in Pula’ nominiran je za najbolju produkciju i snimku te za najbolji koncertni album u čijoj kategoriji su još u konkurenciji Massimo i Zagrebački solisti s albumom ‘Isti osjećaj’ te album ‘Live Unpljugd 2 Gavella’ Psihomodo popa.

Album ‘Chui ovu glazbu’ nominiran je za najbolji jazz album, a Chui i Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije nominirani su za najbolju izvedbu i najbolju skladbu jazz glazbe, autora Tonija Starešinića. Album je nominiran i u prestižnoj kategoriji za Album godine gdje su mu konkurencija Natali Dizdar s albumom ‘Iluzije’, Jinxi i njihov album ‘Pogrebi & pomiriši’, Mayales za album ‘Simbol za sunce’ te već spomenuta Mia Dimšić s albumom ‘Život nije siv’.

U kategoriji Najbolji album zabavne glazbe nominacije su osvojili album ‘Naša bila štorija’ – sljedećih izvođača: Severine, Gorana Karana, Danijele Martinović, Giuliana, Tedija Spalata, Arijane Čuline, Stefana Kokoškova i Snježane Sinovčić Šiškov, album ‘Naša velika pjesmarica – The Great Yugoslav Songbook’ Vesne Pisarović te album ‘Ono nešto naše’ Željka Bebeka.Za najbolji pop album ove godine nominirani su Natali Dizdar s albumom ‘Iluzije’, ‘Pogrebi i pomiriši’ grupe Jinx i ranije spomenuti album ‘Život nije siv’ Mije Dimšić. U kategoriji Novi izvođač godine nominirani su Boris Štok, Carla Belovari i Fluentes.

Finaliste glazbene nagrade na ceremoniji proglašenja nominacija predstavili su kolege glazbenici, poznati radijski i televizijski voditelji te predstavnici medija, a dobitnici u svakoj od 35 kategorija bit će poznati na svečanoj dodjeli koja će se održati 23. ožujka u splitskoj Spaladium Areni. Tko će sve osvojiti Porinove statue odlučit će glasačko tijelo u drugom krugu glasanja, kada će birati najbolje od najboljih. [tportal]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno