Foto: PDV records press
Danas je digitalno (re)izdan prvi istoimeni album zagrebačkog dub sastava Radikal Dub Kolektiv (PDV050). Izdanje je dostupno putem PDV records Bandcamp profila, digitalnih platformi i webshopu.
Radikal Dub Kolektiv (RDK) osnovan je u svibnju 2002., a prestao je s radom u lipnju 2010. godine. Nastali su nakon raspada Abrakha-Dub-R, prvog benda koji je radio autorski dub/reggae na ovim prostorima. Istoimeni prvijenac je prvi domaći dub album, sa ska, punkrock i trance utjecajima. Originalno objavljen 2004. kao CD u izdanju Zvuka Močvare, Kingstona i Humanita Nove. Reizdan je 2008. kao LP/MC (NNNW), uz posebnu posvetu Domagoju Šeksu, preminulom članu benda. Ovom prilikom objavljen prvi put u digitalnom formatu.
“Rajčice Dub” bio je “spontani” hit koji se zadržao 14 tjedana na Ceneru, domaćoj Top ljestvici Radia 101. Prvi domaći dub 7″ singl (Kingston) koji na B strani sadrži jungle remiks. Originalno izdan 2005. doživio je i svoje premijerno izdanje u digitalnom formatu kojeg prati limitirana serija na 7″ vinilu.