U organizaciji Udruge ratnih veterana 109. brigade ZNG Vinkovci danas je obilježena obljetnica pogibije Andrije Andabaka, heroja Domovinskog rata. Obitelj, suborci, predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga, Vukovarsko-srijemske županije i Općine Nuštar, položili su vijence i upalili svijeće na njegovom grobu u Nuštru, a potom je u crkvi Duha Svetoga služena misa zadušnica.
Nuštarac Andrija Andabak (1956.-1992.), od prvoga dana uključio se u obranu domovine te je kao vrsni operator na protuoklopnim raketama tipa 9M14 Maljutka izrastao u jednog od najvećih junaka Domovinskoga rata. Priznato mu je uništavanje 32 oklopa, od čega 30 tenkova, a njegovo ime danas nosi priznanje OS RH za uništavanje tri i više oklopa. Poginuo je 7. srpnja 1992. u Posavini kada mu je otkriven položaj nakon što je uništio svoj posljednji oklop, T-84. Posmrtno unaprijeđen je u čin bojnika, a potom i pukovnika, odlikovan je Redom kneza Domagoja s ogrlicom, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana te Spomenicom Domovinskog rata.
Memorijalni malonogometni turnir “Andrija Andabak” ove godine bit će održan u Starim Jankovcima. Organiziraju ga sinovi Andrije Andabaka, Marko i Stjepan, Općina Stari Jankovci, UDVDR Ogranak Stari Jankovci i NK “HAŠK-Sokol” Stari Jankovci. Memorijal će biti održan 12. srpnja, a najavljeni su okrugli stol uz sudjelovanje časnika i polaznika Hrvatskog vojnog učilišta (10 h), Memorijalni malonogometni turnir uz sudjelovanje 32 ekipe (10 h) te koncert Klape “Sv. Juraj” Hrvatske ratne mornarice (21 h).