13 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. svibnja 2022.

Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala

Više od autora

- vl promo-

Prijave na natječaj za operaciju 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“ otvorene su do kraja listopada. Na raspolaganju je 50 milijuna kuna za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima, u cilju održanja poljoprivredne proizvodnje. Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika do trenutka podnošenja zahtjeva za potporu, a intenzitet potpore iznosi do 100% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

„Uz ovu mjeru za obnovu proizvodnog potencijala uništenog elementarnim nepogodama imamo i mjeru 17 kroz koju pokrivamo 70% premije osiguranja, a mjere se mogu kombinirati i jedna ne isključuje drugu. Klima se drastično mijenja, vremenske nepogode su sve češće i razornije, ali pravovremenim osiguranjem proizvodnje štete se mogu uvelike umanjiti. Ove godine imamo dvostruko više premija osiguranja u odnosu na prošlu godinu. Maksimalni iznos godišnje potpore po korisniku je 75.000 eura, a natječaj je otvoren do kraja ove godine. Na raspolaganju je 70 milijuna kuna“, izjavio je potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Više informacija dostupno je na službenom mrežnom sjedištu Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno