10 C
Vinkovci
Petak, 31. ožujka 2023.

Obnova vrtića gotova do kraja godine

Više od autora

- vl promo-

Već sada građani mogu vidjeti rezultate poduzetih zahvata na energetskoj obnovi vinkovačkih vrtića za koju je osigurano gotovo 5 milijuna kuna. Tako će tri vrića, naime: Stribor, Budućnost i Pčelica do kraja godine zasjati u novom ruhu.

Projekt je nastao u okviru poziva „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja” financiranog iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“. Provoditelj i nositelj projekta je Grad Vinkovci u partnerstvu s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te s Agencijom za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o. Ukupna vrijednost projekata iznosi 4.935.833,16 kuna, od čega bespovratna sredstva čine 2.372.227,09 kuna. Grad sufinancira iznosom od 1.596.519,40 kuna od čega je 967.086,67 kuna osigurano kroz Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU.

Projektom je predviđena izmjena stolarije, uređenje rasvjetnih tijela u objekata, postavljanje toplinske izolacije na vanjskim zidovima i uređenje fasade.Dok su radovi na DV Stribor nedavno započeli, kod Budućnosti i Pčelice daleko su odmakli. Pčelica je pri samom kraju: završeni su unutarnji radovi, postojeća stolarija zamijenjena je novom, a preostaje još staviti završnu žbuku. U DV Budućnost, unutrašnji radovi su također gotovi, promijenjena je stolarija te su započeli radovi na vanjskoj fasadi. U DV Stribor u tijeku je zamijena stolarije.


Energetska obnova Pčelice i Budućnosti bit će gotova u studenom, a završetak radova u Striboru predviđa se za prosinac.

Poslije dovršetka vrtića, iz Grada u skorijoj budućnosti namjeravaju realizirati energetsku obnovu Gradskog muzeja Vinkovci te OŠ Antuna Gustava Matoša.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno