4 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Obnovljen Dom kulture i pri kraju radovi na izgradnji dječjeg igrališta

Više od autora

- vl promo-
Željko Komljenović
Željko Komljenović
zeljko.komljenovic@novosti.hr

U Novom Selu radi se punom parom na poboljšanju i kvaliteti života, a dokaz tome je kako su, osim nove ambulante, građani ovog mjesnog odbora dobili i potpuno obnovljen Dom Kulture te novo dječje igralište. Dom kulture stara je građevina koja služi za opće društvene namjene građana, no objekt je počeo propadati u nekim dijelovima krova i zidova. Zadnji puta je ovaj prostor obnovljen poslije rata, početkom 90-ih godina.

Danas su promijenjeni prozori, uređeni su zidovi i podovi, a sređena je i kuhinja te sanitarni čvor. Prostor će služiti građanima za proslave i slične prigode, ali i za potrebe KUD-ova. Mališane, kao i njihove roditelje, razveselit će i novo dječje igralište koje se nalazi u samom centru Novog Sela – između Caffe bara “Ivana” i trgovine “Boso”.Postavljena igrala vrhunske su kvalitete jer su napravljena po normi HRN EN 1176 što znači da su ispunjeni svi mogući sigurnosni kriteriji, a za njihovu izgradnju upotrebljeni su najbolji i najkvalitetniji materijali i svaki dio opreme i sprave je zaštićen što se tiče svih vremenskih uvjeta. U tijeku je postavljanje antistres podloge debljine 4,5 cm i igralište će biti u funkciji. Istaknimo kako sve radove obavljaju domaće, vinkovačke tvrtke. Obnovljeni Dom kulture i dječje igralište u Novom Selu obišao je danas sa svojim suradnicima i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

“Danas smo u posjetu Novom Selu gdje smo obnovili prostor Mjesnog odbora, odnosno Dom kulture koji će biti na korist svim mještanima, a na novom igralištu moći će se i najmlađi zajedno sa svojim roditeljima zabaviti i družiti.”, rekao je gradonačelnik Bosančić, dodavši kako grad puno ulaže u djecu i mlade, jer djeca su budućnost. “Kroz svaki gradski proračun pokušavamo što više sredstava uložiti u djecu i mlade, jer to je i jedino sigurno ulaganje u budućnost, ulaganje koje će se sigurno vratiti Gradu Vinkovcima. Želja nam je pokrili sve dobne skupine, a pogotovo najmlađu djecu, djecu osnovne i srednje škole i da im pružimo djetinjstvo kakvo zaslužuju.”, zaključio je Bosančić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno