Foto: hrs.hr

Hrvatski rukometni savez je poslao službeno priopćenje vezano za obustavu natjecanja do izmjena Zakona u športu.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Hrvatski rukometni savez (HRS) je primio obavijest Središnjeg državnog ureda za šport da će se u petak, 17. travnja 2020., prilikom zasjedanja Hrvatskog sabora odlučivati o mjerama za zaštitu sporta kao i o izmjenama Zakona o športu, a koje su prihvaćene na sjednici Vlade Republike Hrvatske prošli tjedan.

Istovremeno smo u kontaktima s Europskom rukometnom federacijom (EHF) te čekamo njihovu odluku o statusu europskih liga koje su pod njihovom ingerencijom za sljedeću sezonu.

Budući da smo naša natjecanja zadnjom odlukom obustavili do 15. travnja 2020., a u narednih par dana bi trebali dobiti odgovor EHF-a o statusu europskih liga za novu sezonu, te bi se trebala usvojiti izmjena Zakona o športu kao i predložene mjere za pomoć sportu, pa u namjeri da odluka bude sukladna zakonu, preporukama i donesenim mjerama te ostalim pozitivnim propisima, naša odluka uslijedit će u narednom tjednu, po primitku upute EHF-a i odluke Hrvatskog sabora. Sukladno navedenom, do tog trenutka i donošenja nove odluke, nadalje se sva natjecanja smatraju obustavljenima.