Stari Jankovci ovoga vikenda uživaju u bogatom i raznovrsnom programu priređenom povodom Dana Starih Jankovaca. Vrhunska zabava popraćena velikim odazivom mještana počela je jučer Bosanskim prelom, a završit će u nedjelju koncertom Klape Sveti Juraj.

Epidemiološka situacija i lijepo vrijeme idu na korist ovogodišnjoj proslavi Dana Starih Jankovaca koja u tri dana uveseljava brojne mještane i njihove goste. Program je službeno počeo jučer u 19 sati tradicionalnim Bosanskim prelom, a za dobro raspoloženje bila je zadužena grupa „Ivona i Bukovački jarani“.

Za danas je predviđen raznovrsni program koji je počeo s otvorenim treningom airsofta na prostoru stare ciglane, a u poslijepodnevnim satima očekuje nas natjecanje u kuhanju čobanaca i fiševa. Natjecanje u kuhanju čobanca počinje u 17 sati, dok je natjecanje u kuhanju fiša predviđeno za 18 sati. S početkom u 17 sati bit će održane i dječje igre u starim sportovima koje su prošle godine oduševile sve posjetitelje, a ne sumnjamo kako ove godine neće biti ništa drugačije. Večernji koncert održat će TS Čežnja.

U nedjelju, pod velikim pokroviteljstvom Ministarstva branitelja, održat će se 26. Memorijal Andrija Andabak za sve branitelje. Očekuje nas još jedan memorijalni malonogometni turnir za koji se možete prijaviti do 10 sati, a neće izostati ni prezentacija airsoft opreme i taktičko pokazna vježba u vremenu od 10 do 15 sati. U 21 sat počet će koncert popularne Klape Sveti Juraj.