Od 22. listopada do 31. prosinca, za sav promet bit će zatvoren most na Bosutu u Ulici Ruđera Boškovića. Po potrebi na snazi će biti i privremena regulacija prometa na svim križanjima koja imaju veze s ovom ulicom, javljaju iz Grada te mole građane i sudionike u prometu za strpljenje i razumijevanje, ali i poštivanje privremene regulacije prometa. Naglašavaju također da će pješaci i biciklisti moći prelaziti most, po strani koja u trenutku njihova prelaska bude otvorena.

Radovi na ovom mostu dio su radova na projektu rekonstrukcije državne ceste DC55, na dionici Ulice Ruđera Boškovića u Vinkovcima u duljini od 1.145 metara, vrijednih gotovo 22 milijuna kuna. Podsjetimo, projektom se predviđa novi ulični profil na način da se četvero tračni kolnik smanji na tri trake od kojih bi srednja traka služila za lijeve skretače u zonama križanja. Raskrižja s priključnim ulicama će se urediti u dužini lepeza, osim na raskrižju Ulice Ruđera Boškovića i Matije Gupca. Zbog nepreglednosti navedenog raskrižja te velikog broja teretnih vozila, a kao mjera sanacije opasnog mjesta, na raskrižju se predviđa regulacija prometa svjetlosnom signalizacijom. Pješačke i biciklističke staze bit će izgrađene do ruba postojećih objekata, odnosno do ruba ulične katastarske čestice, što nije u idealnom pravcu tako da staza nema jedinstvenu širinu, a minimalna širina će iznositi 1,5 metara. Biciklističke staze će ići uz rub pješačke staze kao jednosmjerne biciklističke staze širine 1,25 metara. Nadalje, uz vanjski rub staza bit će postavljeni i tipski betonski rubnjaci u istoj razini s asfaltom, a zaštitni pojas između ceste i biciklističke bit će popločen betonskim opločnicima. Odvodnja oborinskih voda riješit će se na način da će se voda zasebnim zatvorenim sustavom odvodnje preko separatora ispuštati u Bosut.

Što se tiče samog mosta, on je dugačak 118 metara, a vizualnim pregledom utvrđeno je da je betonska konstrukcija upornjaka, stupišta i kontinuirane ploče u relativno dobrom stanju, te je potrebna samo površinska sanacija.

I čelična je konstrukcija mosta u relativno dobrom stanju, potrebna je površinska sanacija nosive čelične konstrukcije, a potpuno korodirane limove će zamijeniti novim. Potrebno je izvršiti i zamjenu svih ležajeva na stupištima i upornjacima, a zbog proširenja biciklističko-pješačke staze ugraditi i nove slivnike. Kompletni radovi na uređenju ove ulice trebali bi biti gotovi do svibnja iduće godine.