19 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. lipnja 2022.

Od danas na Banovini na terenu samo domicilne vatrogasne snage

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Zbog smanjenog broja intervencija postupno se privodi kraju angažman vatrogasaca te su povučeni vatrogasci iz drugih županija s područja Sisačko-moslavačke županije koje je pogodio razoran potres. prenosi Hina.

Hrvatska vatrogasna zajednica danas je priopćila da su jučer uz domaće snage bili angažirani vatrogasci iz pet vatrogasnih zajednica županija te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik.

Sve snage iz drugih županija jučer navečer su povučene.

Prema trenutačno obrađenim podacima, od 28. prosinca prošle do 31. siječnja ove godine, na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa kumulativno je sudjelovalo 10.732 vatrogasaca s 2854 vatrogasna vozila, a odrađeno je 11.890 intervencija.

“Rad u operativnim zonama su postupno preuzeli domaći vatrogasci, ali ćemo imati vatrogasce u pripravnosti kako bi ih poslali na potresom pogođeno u slučaju potrebe za dodatnim snagama”, naveo je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Zapovjednik je zahvalio svima na velikom angažmanu na potresom pogođenom području ne samo Sisačko-moslavačke županije i Grada Zagreba, već i Karlovačke, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Koprivničko križevačke županije, gdje su vatrogasci uz sve druge službe uklanjali posljedice potresa.

Kada je o Banovini riječ, podsjetimo, među prvima na teren je otišla i ekipa vatrogasaca s područja Vukovarsko-srijemske županije, pripadnika JVP Vinkovci i JVP Vukovar, koja je tamo provela nekoliko dana na saniranju šteta. Nove ekipe nisu upućivane na Banovinu, a  vukovarsko-srijemski vatrogasci bili su, kao što su i sada, spremni odgovoriti na svaki poziv za ispomoć.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno