U posljednja 24 sata u Republici Hrvatskoj zabilježena je jedna novooboljela osoba, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2.244. Novooboljeli je iz Zagrebačke županije, objavio je danas Nacionalni stožer civilne zaštite.

Od dosad ukupno potvrđenih 2.244 osoba oporavilo se 2.027 osoba. Preminulo je 99 osoba, a još je 118 osoba na liječenju. Trenutno je na respiratoru šest osoba.

Do sada su testirane ukupno 61.482 osobe, u posljednja 24 sata testirano je 618 osoba.

Podsjećamo, postignut je dogovor da će Hrvatski zavod za javno zdravstvo izraditi preporuke s odgovarajućim epidemiološkim okvirom za održavanje privatnih i poslovnih catering okupljanja, uključujući i vjenčanja, proslave i domjenke, s ciljem da se omogući organizacija rada tih djelatnosti počevši od srijede, 27. svibnja. U slučaju kad predstavnici ove industrije sudjeluju u organizaciji kulturnih događanja npr. koncerata i festivala, preporuke će se, kao i do sada, usklađivati s Ministarstvom kulture i strukovnim udrugama.

Tijekom sljedećeg  tjedna HZJZ će objaviti preporuke koje će detaljno opisati epidemiološki okvir za obavljanje rada u tim djelatnostima.