Foto: L.A.A. press
Vinil albuma “Dernjava” grupe Pips Chips & Videoclips u prodaji će se naći od petka, 4. prosinca 2020. godine.
Vinil je otisnut u svega 400 komada, a od petka će se moći kupiti u zagrebačkim dućanima Dirty Old Shop, Rockmark i Aquarius, zatim Dallas Music Shopu u Rijeci te web narudžbom preko web sitea grupe i na info@laa.hr.
“Dernjava” će tako prvi album Pipsa objavljen na vinilu. Jednostruka ploča na A strani donosi pjesme “Ljubav”, “Svaku noć sam pijan”, “Malena”, “Bolestan” i “Rock’n’roll zvijezda”, dok su na B strani “Poštar lakog sna”, “Mafija”, “Novac” i “Pjevač Beatlesa & Stonesa”. Album je sniman je od svibnja do srpnja 1995. u studijima ZKM i Rockocko, miksan u kolovozu iste godine u ljubljanskom Tivoliju, a snimatelj i producent je bio jedan od naših najnagrađivanijih producenata, Denyken. Singl koji ga je najavio je bila “Mafija”, a pratila su ga veliki hitovi “Ljubav”, “Bolestan” i “Poštar lakog sna”.
Svojevrstan uvod u album bila je ZKM-ova “Mafija” za koju je grupa napravila nekoliko pjesama i svirala ih uživo na predstavama. Režiser Lukas Nola tada je izjavio da je Pipse odabrao za suradnju jer su najviše predstavljali Zagreb tog doba. Koncertne promocije bend je odsvirao u kultnom Lapidariju na Gornjem gradu, još jednom simbolu tadašnjeg Zagreba koji već duže vrijeme ne radi, te u rasprodanom OTV domu. „Dernjava“ će svojim vinilom obilježiti točno 25 godina od originalnog izlaska nakon kojeg je opravdano osvojila Porina za alternativno izdanje godine i upisala se među najveće hrvatske rock albume svih vremena.