2 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. prosinca 2023.

Od ponoći jeftinije gorivo

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Nakon današnje telefonske sjednice Vlade, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, upoznao je javnost s novim cijenama goriva.
Benzin od sutra pojeftinjuje za 99 lipa po litri, a dizel za 54 lipe. Tako će cijena osnovnog benzina od ponoći biti 12,03 kune po litri, a dizela 12,89 kuna po litri. Plavi dizel koštat će 9,25 kuna po litri.
Kako je istaknuto, da vlada nije reagirala, benzin bi koštao 13,96 kuna, dizel 15,24 kuna, a plavi dizel 10,15 kuna po litri.
Između ostaloga, Filipović je istaknuo kako će podzemno skladište plina Okoli biti napunjeno 90 posto, a danas će biti na 48 posto. Vezano uz plan EK o štednji plina kazao je kako se Hrvatska može uklopiti u mjere štednje od 15 posto.
Ministar Filipović istaknuo je i kako je u pripremi plan pomoći građanima i poduzetnicima.
“Ne znamo što nas čeka, ali Vlada će učiniti sve da zaštiti standard građana”, poručio je Filipović koji je za četvrtak najavio predstavljanje smjernica za štednju energije što se tiče države i državnog sektora, a najavio je da će biti donesene i preporuke za građane u smislu promjene ponašanja s ciljem uštede.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno