- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Udruga „Zasadi stablo, ne budi panj!” nastavlja uspješnu kontinuiranu kampanju sadnje stabala u Republici Hrvatskoj, u kojoj je do sada više od 23 000 raznovrsnih sudionika diljem Hrvatske zasadilo više od 60 tisuća stabala. Kampanja „Tjedan kolektivne sadnja stabala u Hrvatskoj 2021.” bit će održana razdoblju od 1. do 7. ožujka 2021.

„Svjesni potrebe za djelovanjem u utrci s klimatskom krizom, nudimo odgovor na istu u obliku najveće volonterske kampanje sadnje stabala, kako bi svi zajedno podizali ekološku svijest i potvrdili društvenu i ekološku odgovornost te na taj način potpomogli u realizaciji strategija ublažavanja posljedica klimatskih promjena prema EU standardima. Istu metodologiju želimo prenijeti na susjedne države sa ciljem širenja žarišnih točaka projekta kolektivne kampanje sadnje stabala, jer kako je svima poznato priroda ne poznaje granice“, poručuju iz Udruge.

Kampanja „Tjedan kolektivne sadnja stabala u Hrvatskoj 2021.” bit će održana 1. do 7. ožujka 2021. godine na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj. Sva zasađena područja u RH će se digitalno kartografski vizualizirati na sljedećem linku: https://panj.crogis.hr/

Za sudjelovanje u akciji možete se prijaviti OVDJE.

Spomenimo samo kako se u kampanju, između ostalih, uključila i Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci koja će aktivnost provesti sadnjom sadnica koje su proizveli učenici šumarskog smjera sa svojim profesorima na površinama škole i doniranjem 50 sadnica gorskog javora. Za vrijeme trajanja akcije u njihovom se rasadniku mogu kupiti sadnice gorskog javora po simboličnoj cijeni od 10 kuna i sadnice azijske tuje po cijeni 15 kuna.

“Pozivamo vas da svi zazelenite svoj okoliš!” – poručili su iz škole.