Od sutra je zabranjeno napustiti mjesto prebivališta

0
2487
Foto: Cropix

“Zatvaraju se sve tržnice i objekti u sklopu njih. I zbog loše organizacije i zbog nepoštivanja naših mjera. To je već sada na snazi, a od jutra će biti zabranjeno napustiti mjesto prebivališta. Nema više putovanja iz grada u grad”, rekao je večeras za RTL predsjednik Stožera civilne zaštite Davor Božinović.

Dodao je da je definitivno koronavirus problem broj jedan, unatoč jakom potresu koji je danas istjerao Zagrepčane na ulice. “Iako se posljednjih dana svima govori da ostanu doma, danas su svi građani istrčali van. To je refleksna reakcija kad je potres. Ali moj je ukupni dojam da su Zagrepčani konačno shvatili da trebaju ostati doma, puno ih je manje vani nego prošlih dana”, istaknuo je Božinović.

Zanimljivo je da je Nacionalni stožer za civilnu zaštitu tek danas odlučio zatvoriti gradske tržnice i sve objekte u sustavu tržnica kao mjeru zaštite od zaraze koronavirusom, a s obzirom na to da se pokazalo kako se na tržnicama ne poštuju mjere potrebnog odstojanja. Podsjetimo, vinkovački Stožer takvu je odluku donio još u ponedjeljak. Ista nije bila najbolje prihvaćena i bilo je negodovanja, no danas vidimo da je to ipak bio dobar potez.