- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Prometna policija provest će pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa idući tjedan, od 8. do 14. ožujka, na svim prometnicama Vukovarsko-srijemske županije, najavljuju iz ove PU.

U tjednu od 8. do 14. ožujka na svim prometnicama Vukovarsko-srijemske županije prometna policija provodit će preventivno-represivnu akciju pojačanog nadzora korištenja sigurnosnog pojasa vozača, suvozača, putnika na zadnjem sjedalu vozila, a posebice u pogledu neprimjerenog prijevoza djece u vozilu.

Akcija se provodi u svim zemljama članicama ROADPOL-a (mreža europskih prometnih policija) koje tijekom cijele kalendarske godine, jednom mjesečno, odrede tjedan u kojemu će sve članice pojačano postupati po određenim ugrožavajućim čimbenicima, izravnim uzročnicima prometnih nesreća s težim posljedicama, a to je primjerice pojačano postupanje po prekršajima nepropisne brzine kretanja vozila, konzumacije opojnih droga i alkohola, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobilnog uređaja i drugo.

Tijekom 2020. godine na području PU vukovarsko srijemske utvrđeno je i sankcionirano 1605 prekršaja iz čl. 163 Zakona o sigurnosti prometa na cestama tj. nekorištenja sigurnosnog pojasa, za razliku od 2075 istovjetnih prekršaja sankcioniranih u 2019. godini.