6 C
Vinkovci
Nedjelja, 27. studenoga 2022.

Od utorka zabrana kretanja između županija

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Odluku o uvođenju zabrane kretanja između županija koja bi bila na snazi od utorka 22. prosinca, Nacionalni stožer civilne zaštite objavit će najkasnije sutra na medijskoj konferenciji.

Iz Vlade su rekli kako je nacrt odluke kojoj je cilj sprječavanje većih okupljanja tijekom božićnih i novogodišnjih praznika već pripremljen i vrlo je izvjesno da će biti usvojen. Mjesto prebivališta moglo bi se napustiti, ali ne izvan okvira županije. Zabrana kretanja trajala bi najvjerojatnije do 8. siječnja. Za iznimne situacije, odnosno za osobe koje zbog prirode posla moraju odlaziti u drugu županiju, izdavale bi se posebne propusnice.

Premijer Andrej Plenković najavio je u srijedu na prvoj konferenciji za tisak nakon izlaska iz izolacije da je zabrana kretanja izvjesna kako bi se spriječilo širenje virusa tijekom blagdana. Na početku sjednice Vlade premijer je ponovio da se Covid-19 širi unutar obitelji, pozvao da se odgode sva druženja i svedu na minimum u nekoliko narednih tjedana, unatoč blagdanima.

“Ključno je smanjiti druženja jer time prekidamo lance širenja virusa. Veliki brojevi koje imamo pokazuju da se toga ne pridržavamo dovoljno. U pripremi su nove mjere koje će Stožer sutra objaviti nakon što se nakon sjednice Vlade konzultira sa znanstvenicima. Potrebno je smanjiti mobilnost i druženja”, istaknuo je Plenković.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno