4 C
Vinkovci
Četvrtak, 7. prosinca 2023.

Od vrhova Dinare do Šatorskog jezera

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Dani planinara Herceg-Bosne i dani Cincara bili su povod grupi Vinkovčana za odlazak u Livno na par dana, točnije tijekom produženog vikenda od 15. do 18. kolovoza.

Troje Vinkovčana, jedan Makaranin i jedan Livnjak, članovi društva u nastajanju PD “Frankopan” Rokovci-Andrijaševci, proveli su par dana u druženju s planinarima iz dalmatinskih i bosansko-hercegovačkih društava. Na tom pohodu obišli su vrhove Dinare Troglav (1913 mnv) i Veliku Duvjakušu (1708 mnv) te susjednu planinu Šator (1783mnv), a za  kraj su se osvježili u Šatorskom Jezeru na 1488 metar nadmorske visine u osvježavajućih 16 stupnjeva Celziusa.Također ovi entuzijastični planinari posjetili su i selo Donje Rujane, koje je bilo prva crta obrane u ratu i gdje su se odvijale najteže bitke za obranu Livna, pogledali ostatke transportera i tenka ispred Muzeja Hrvatske obrane  Ove godine su bili 23. po redu Dani planinara Herceg-Bosne i obilježavalo se 90 godina planinarskog društva Cincar. Sva društva primila su prigodne zahvalnice za sudjelovanje u pohodu, a predstavnici društava i prigodne majice društva Cincar.

Osnivačka skupština Planinarskog društva “Frankopan” bit će održana u petak, 30. kolovoza, u Andrijaševcima u pivnici “The White Boar“.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno