Foto: HAVC press
Odgađa se 16. izdanje ZagrebDoxa, koje se trebalo održati od 15. do 22. ožujka u CineStaru Zagreb – Branimir mingle mallu. Novi datum održavanja za sada je nepoznat.
U cijelosti prenosimo priopćenje direktora ZagrebDoxa, Nenada Puhovskog:
Dragi prijatelji, poštovane kolege, cijenjeni gledatelji,
S osjećajem velike tuge, ali i odgovornosti obavještavamo vas da smo donijeli odluku o odgađanju 16. ZagrebDoxa koji se trebao održati od 15. do 22. ožujka.
Temeljem prijašnje komunikacije sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske, suradnje s prikazivačem, kao i domaćim i stranim filmskim djelatnicima, nadali smo se da ćemo, makar i u donekle smanjenom opsegu, biti u stanju održati ovogodišnji festival u predviđenim rokovima.
Nažalost, pogoršanje situacije u Europi, posebno u našem najbližem okruženju, kao i današnja odluka i preporuka Stožera, prisiljavaju nas da festival odgodimo.
Dokumentaristi su uvijek bili među najhrabrijim filmašima. Smatramo, međutim, da u ovom trenutku ne možemo nastaviti s održavanjem ZagrebDoxa u predviđenom terminu te izložiti našu publiku, filmske autore i predstavnike medija nepotrebnom riziku.
O svim daljnjim odlukama bit ćete na vrijeme obaviješteni.
Iz ZagrebDoxa dodaju kako će se aktivnosti programa usavršavanja za filmske profesionalce ZagrebDox Pro, kao i Pitching forum, održati u online okruženju. Na taj način, ističu, nastoje svim sudionicima programa omogućiti da svoje projekte razviju, te predstave međunarodnom panelu. Više detalja možete pronaći na službenoj stranici festivala.
Izvor: HAVC