34 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Odgađa se drug dio 5.FFG-a do trenutka kada se za to ponovo stvore uvjeti

Više od autora

- vl promo-

Foto: Slaven Nuhanović

Umjetnička organizacija Asser Savus, organizator Filmskog festivala glumca, odlučila je podijeliti ovo peto izdanje festivala na dva dijela, a zbog velikog porasta broja zaraženih i oboljelih uslijed epidemije covida -19.

Prvi dio festivala je završio projekcijom filma “Plavi cvijet”, sinoć u petak, 12. studenog 2021. godine. U drugom dijelu festivala održat će se preostali službeni  program, EDUoptik kao najavljivani i ANIMAoptik.

Organizator se na ovaj korak odlučio zbog  online nastave i nemogućnosti održavanja dijela dogovorenog programa (EDUoptik; 30 projekcija za djecu i mlade kao i filmske radionice) koji je u sklopu festivala obavezan održati.


Drugi dio festivala održat će se čim se za to stvore potrebni uvjeti. O terminu drugog dijela 5.FFG-a organizator će na vrijeme obavijestiti javnost.

Podsjetimo se, sinoć smo gledali sjajan film “Plavi cvijet” suptilnu i slojevitu priču o tri generacije žena, i to u društvu s redateljem filma, Zrinkom Ogrestom. Nakon uživanja u izvrsnim interpretacijama glavnih glumica Vanje Ćirić, Anje Šovagović Despot i Tee Harčević, bio je upriličen i kratki razgovor sa redateljem iz kojega smo saznali potankosti filma, autorove planove za budućnost. Mladi gimnazijalcima, polaznicima kolegija Madijska kultura, gospodin Ogresta je rado odgovarao na pitanja o školovanju, budući da je i sam profesor na Akademiji dramskih umjetnosti, gdje predaje režiju.

Jedva čekamo nastavak!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno