Današnja sjednica Gradskog vijeća Grada Vinkovaca na kojoj se, između ostaloga, trebalo razgovarati i o jednokratnom sufinanciranju troškova kupnje radnih bilježnica i drugog školskog pribora učenicima osnovnih škola s područja grada Vinkovaca za školsku godinu 2019./2020., a za što je u proračunu predviđeno 2,1 milijun kuna, odgođena je za poslije Uskrsa.

Sjednica je, naime, počela zahtjevom predsjednika Kluba vijećnika Mosta Darka Posarića da se s dnevnog reda skine 6. točka odnosno prijedlog Odluke o davanju suglasnosti i ovlaštenja gradonačelniku na zaključenje aneksa ugovora o raspolaganju poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH, koji su bili ranije sklopljeni s trgovačkim društvima iz grupacije Agrokor d.d.

Gradonačelnik Ivan Bosančić ovo je prokomentirao istaknuvši kako na području Vinkovaca djeluju dvije tvrtke u sustavu Agrokora, PIK Vinkovci, koji je sada prešao u PIK Vinkovci plus te Vinka, a koje rade na nešto više od tisuću hektara državne zemlje te zapošljavaju gotovo 700 ljudi. “Osim toga mi, za razliku od nekih drugih područja gdje je cijena znatno niža, možemo biti zadovoljni i cijenom, a riječ je o nekih 1.300,00 kuna prosječno po hektaru”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

U nastavku prijedlog da se s dnevnog reda skine 6. točka dan je na glasovanje te nije prošao budući da nije dobio natpolovičnu većinu od nazočna 23 vijećnika, odnosno potrebnih 12 glasova. Isto to, međutim, dogodilo se i kod glasovanja za dnevni red nakon čega je proglašena stanka od 40 minuta. Nakon stanke, pak, više nije bilo kvoruma te je predsjednik Vijeća Mladen Karlić zaključio kako nema uvjeta za održavanje sjednice te će sjednica ponovno biti zakazana nakon uskršnjih blagdana.

Uz već spomenute, na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća bilo je još šest točaka: Izvješće o radu i financijskom poslovanju Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci za 2018. godinu, Izvješće o radu i financijskom poslovanju Dječjeg vrtića Vinkovci za 2018. godinu, Izvješće o radu i financijskom poslovanju Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci za 2018. godinu, prijedlog Odluke kojom se temeljni akt Društva Periska d.o.o. Vinkovci – Izjava o osnivanju društva s ograničenom odgovornošću od dana 24. siječnja 2014. godine u cijelosti zamjenjuje novim temeljnim aktom naziva – Izjava o osnivanju društva s ograničenom odgovornošću od dana 16. travnja 2019. godine, prijedlog zaključka o usvajanju Izvješća o izvršenju Plana gospodarenja otpadom za 2018. godinu u okviru Plana gospodarenja otpadom u gradu Vinkovcima za razdoblje 2018. do 2023. godine te aktualna pitanja.