-4 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. prosinca 2023.

S klobasicom u EU: Odlični rezultati vukovarsko-srijemskih proizvođača

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U Sv. Petru u Šumi održana je tradicionalna manifestacija “S klobasicom u Europu” ( 17. – 19. ožujka 2023. ).

Ovaj međunarodni sajam natjecateljskog karaktera svake godine okuplja brojne proizvođače autohtonih kobasica i drugih mesnih delicija iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, a dio svoje ponude, u organizaciji Vukovarsko–srijemske županije i županijskog Agro-klastera, predstavili su i uključili se u natjecanje i mali proizvođači te OPG-ovi s područja županije.

Rezultati ocjenjivanja potvrdili su kvalitetu vukovarsko-srijemskih proizvođača i proizvoda koji su pobrali odlične rezultate u konkurenciji 194 pristigla uzorka u različitim kategorijama.U kategoriji Kulenova seka Brčić d.o.o. iz Vrbanje proglašen je šampionom. Zlato je osvojio i Kulin Delić d.o.o. iz Babine Grede, a zlato i srebro PP BZ Babogredski feniks. Marko Živković iz Ilače i OPG Vlado Ferbežar iz Otoka osvojili su srebro.

U kategoriji Slavonska kobasica OPG Sabljak iz Andrijaševaca je vicešampion, a zlato su osvojili i Andrija Ćurić iz Komletinaca i Brčić d.o.o iz Vrbanje. Srebro su osvojili PP BZ Babogredski feniks, Kulin Delić i OPG Vlado Ferbežar.

U kategoriji S klobasicom u EU Andrija Ćurić osvojio je broncu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno