30 C
Vinkovci
Srijeda, 25. svibnja 2022.

Odluke na prvoj ovogodišnjoj sjednici Grada Otoka

Više od autora

- vl promo-
Sjednicu su obilježili razgovori o dinamici provedbe projekata koji su planirani u novom proračunu, među kojima se osobito ističu komunalni i infrastrukturni projekti kao što su rekonstrukcija ceste u ulici Varoščica u Otoku i u Školskoj ulici u Komletincima.

Pristupit će se izradi projekta izgradnje javne rasvjete u naselju Jelac te izgradnje vodovodne mreže radi priključenja kućanstava u naselju Jelac i Čistine. Sklapanjem ugovora o izgradnji LED javne rasvjete u narednih šest mjeseci, skrenuta je pozornost i na potrebu izmijene dijela rasvjetnih stupova u Otoku i Komletincima. Utvrđena je potreba proširenja parkirališta ispred mjesnog groblja u Komletincima. Intenzivirat će se aktivnosti na izradi projekta izgradnje malonogometnog igrališta s umjetnom travom i tribina ispred vatrogasnog doma u Komletincima.

Zaključeno je da će Grad Otok i gradske ustanove te komunalno poduzeće preispitati mogućnosti otvaranja novih radnih mjesta odnosno novog zapošljavanja, kako bi se zaustavio odlazak mladih iz Otoka i Komletinaca, imajući u vidu i mogućnosti zapošljavanja kroz projekte Poduzetničkog inkubatora, proširenja dječjeg vrtića i projekt Vrata spačvanskog bazena.

Utvrđene su brojne predstojeće aktivnosti u kulturi, među kojima se posebno ističu pripreme za Festival glumca kojeg će domaćin ove godine biti Grad Otok. Također će se organizirati Lutkarsko proljeće. Obavljaju se i planirane pripreme za tiskanje monografije NK Slavonac Komletinci. A veliko zanimanje vlada i za objavljeni Program poticanja stambenog zbrinjavanja kojeg svi zainteresirani mogu pregledati na web stranici grada.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno