10 C
Vinkovci
Petak, 31. ožujka 2023.

Odobreno 22 projekta, od kojih u 18 sudjeluje Hrvatska

Više od autora

- vl promo-

U Podgorici je održan dvodnevni sastanak Odbora za praćenje Transnacionalnog programa Dunav. Program je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru cilja Europske teritorijalne suradnje koji pruža podršku regionalnoj suradnji između država središnje Europe. Program Dunav se nadovezuje na makroregionalnu strategiju Europske unije za Dunavsku regiju te je usmjeren na rješavanje zajedničkih izazova i potreba u pojedinim područjima gdje se očekuje da će transnacionalna suradnja ostvariti konkretne rezultate.

Do 2020. godine državama sudionicama je na raspolaganju  262 milijuna eura za transnacionalnu suradnju s ciljem istraživanja i inovacija, okolišne i resursne učinkovitosti, bolje povezanosti regije te jačanja institucionalnih kapaciteta.


Glavna tema o kojoj se na sastanku raspravljalo je lista odabranih projekata s 2. Poziva za dostavu projektnih prijedloga Transnacionalnog programa Dunav. Lista je usvojena od strane svih članova Odbora. Ukupno je odobreno 22 projekta, gdje je 18 projekata u kojima sudjeluju partneri iz Hrvatska. Jedna od tema bila je i razgovor o organizaciji Godišnjeg Foruma, te o pripremi 3. Poziva za dostavu projektnih prijedloga koji se očekuje početkom 2019. godine. Predstavljen je komunikacijski plan za 2018. godinu kao i osnovne informacije o ulozi Programa nakon 2020.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije na sastanku je prisustovala pročelnica Upravnog odjela za gospodarsvo i regionalni razvoj, Zrinka Čobanković, koja je imenovana u Odbora ispred naše županije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno