Iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije javljaju da je Nacionalni Stožer civilne zaštite donio Odluku o ukidanju e-propusnica za područje naše županije i građani se tako od sutra mogu slobodno kretati iz mjesta u mjesto.

“Primjena ove Odluke stupa na snagu u 00:00 sati 20. travnja 2020. godine, o Odluci je obaviještena Policijska uprava Vukovarsko-srijemska, a biti će obaviješteni i svi stožeri gradova i općina s područja naše županije”, poručuju iz županijskog stožera. Podsjetimo, do danas nam je za napuštanje mjesta prebivališta ili stalnog boravka bila potrebna e-propusnica, koje su izdavali lokalni gradski ili općinski stožeri na jedan ili više dana. No danas su u županijskom Stožeru, ponukani stabilnom epidemiološkom situacijom i činjenicom da u posljednjih pet dana u našoj županiji nije bilo novozaraženih osoba, od Nacionalnog stožera zatražili ukidanje mjere napuštanja mjesta prebivališta. U Nacionalnom stožeru takav su zahtjev prihvatili i odobrili slobodno kretanje unutra županije.

Ovakav razvoj situacije ipak ne znači da se u našoj županiji možemo opustiti i početi zanemarivati sve upute i mjere koje su odredili stručnjaci, dapače, moramo i nadalje biti oprezni i odgovorni, jer upravo takvo ponašanje omogućilo nam je napredak u borbi protiv ove bolesti, a što je onda rezultiralo i popuštanjem mjera.