7 C
Vinkovci
Četvrtak, 1. prosinca 2022.

Održan svečani prijem i početak nastave za treću generaciju studenata Drvne tehnologije

Više od autora

- vl promo-U Glazbenoj školi u ulici H. D. Genschera 16E održan je svečani prijem i početak nastave za treću generaciju studenata drvne tehnologije u Vinkovcima kojeg provodi Fakultet šumarstva i drvne tehnologije iz Zagreba.

Velika je stvar za Vinkovce što smo uspjeli održati kontinuitet u izvođenju stručnog preddiplomskog studija drvene tehnologije, te na taj način omogućili našim studentima stjecanje određenih specifičnih znanja i vještina koje su danas tražena na tržištu rada. Iz prve ruke, od naših industrijalaca i svih tvrtki koje se bave drvnom tehnologijom, imam informacije kako je ovo traženo. Stoga me veseli kako ove godine ima 24 upisanih studenata, ako uzmemo u obzir prvu, drugu i treću generaciju, imamo prosjek oko 30 polaznika po godini. Početkom iduće godine prva generacija upisuje šesti semestar, tako da možemo očekivati spremne studente koji su se afirmirali za tržište rada”, rekao je Josip Romić, zamjenik gradonačelnika grada Vinkovaca.

Vrlo smo zadovoljni i sretni što upisujemo treću generaciju studenta. Veseli nas što je posljednjih godina u ovim krajevima sve više ulaganja u drvnu industriju, javili su se neki novi igrači koji su donijeli živi novac, a to je bilo jako bitno. Grad Vinkovci i županija je prepoznala sve to, tako da smo potpisali ugovor na narednih pet godina u kojima ćemo podučavati idućih pet generacija”, riječi su Alan Antonović, trenutno u funkciji prodekana za drvnotehnološki odsjek Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije.

Prva generacija obuhvaćala je 36 studenata, druge godine bilo je upisano njih 40, a sada je 24. Ovaj cjelokupni stručni studij Drvne tehnologije u Vinkovcima zajedničkim snagama sufinanciraju Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vinkovci, a Centar kompetencija zadužen je za praktičnu nastavu.

U svoje ime, ali i u ime župana Damira Dekanića želim vam poželjeti dobrodošlicu. Nadam se da će ovo vaše intelektualno putovanje biti uspješno. Želim da nakon studija ovdje u Vinkovcima steknete diplomu koja će vam puno značiti na tržištu rada te da ćete brzo naći svoje prvo radno mjesto. Tijekom studiranja bude puno dobrih i lijepih trenutaka, ali i neprospavanih noći, učenja i svega ostalog”, ovim se riječima studentima obratio Marko Dikonić, Pročelnik ureda župana.

Odlučio sam se za ovaj fakultet jer mi je bliže i očekujem kako ću poboljšati svoje iskustvo u drvnom sektoru. Vidim se u ovom drvnom sektoru i u ovome poslu. Ako budem dobar student, možda i nastavim s još dodatne dvije godine”, o svojim očekivanjima rekao je student Nikola Tot iz Marinaca.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno