25 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Održana Nadbiskupijska završnica sezone 2017- 2018

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U subotu, 12. svibnja, u Županji je održana Nadbiskupijska završnica KMNL-a Đakovačko – osječke Nadbiskupije, sezone 2017-2018. Nakon svete mise u župi Mučeništva svetog Ivana Krstitelja, koju je predvodio i propovijedao domaći župnik Krunoslav Karas, s futsal djelom natjecanja nastavljeno je u dvorani gimnazije.

U skupini A igrali su: Vinkovci 7 kao prvak regije Vinkovci, Vođinci kao drugi predstavnik regije Vinkovci i Osijek 3 kao prvak regije Osijek. Vinkovci 7 opravdali su naziv favorita te se s dvije pobjede plasirali u finale. U posljednjem dvoboju skupine, Osijek 3 je pobijedio Vođince i osigurao si utakmicu za 3. mjesto. U skupini B igrali su: Đakovački Selci kao prvak regije Đakovo, Račinovci kao prvak regije Županja i Viljevo kao prvak regije Donji Miholjac. Đakovački Selci su upisali dva poraza od Račinovaca i Viljeva koji su u međusobnom dvoboju odlučili finalista. Račinovci su pobjedom protiv Viljeva osigurali vizu za Nacionalnu završnicu u Osijeku, a Viljevo gurnuli u borbu za treće mjesto.

U utakmici za treće mjesto Osijek 3 i Viljevo utakmicu su završili šestercima u kojima su spretniji bili Viljevčani. Marko Vincetić postigao je 5 od 6 pogodaka za Viljevo te s ukupno 9 pogodaka odnio titulu najboljeg strijelca završnice. U velikom finalu, Vinkovci 7 i Račinovci odigrali su 3:3 tako da se utakmica riješila izvođenjem šesteraca. Sva 4 šesterca Račinovaca obranio je Josip Štrbo i time svojoj ekipi donio naslov prvaka, a sebi titulu najboljeg vratara završnice. Titulu najboljeg igrača ponio je Tomislav Alilović iz Vinkovaca 7.

Na završnici su za Vinkovce 7 još igrali Marko Begović, Marko Blekić, Davor Kujundžija i Zdenko Drmić, a zajedno s Račinovcima predstavljat će Đakovačko-osječku Nadbiskupiju na Nacionalnoj završnici koja će biti održana u Osijeku od 7.-10. lipnja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno